Čavić nije ušao u MOK

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavić nije ušao u MOK

Namera Milorada Čavića bila je da odmah po završetku plivačke karijere uđe u sportske forume MOK., međutim, njegov prvi pokušaj nije bio uspešan.

Milorad Čavić

 

Čavić je osvajanjem četvrtog mesta na 100 metara delfin na Olimpijskim igrama u Londonu stavio tačku na uspešnu sportsku karijeru, a zatim se kandidovao za članstvo u Sportskoj komisiji MOK.

Glasovima 6.923 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sportista birala su se četiri od ukupno 21 kandidata, koji imaju osmogodišnji mandat i automatski postaju i članovi MOK. Srpski predstavnik zauzeo je 12. mesto, sa 1.072 glasa, a ispred njega se našao Hrvat Zoran Primorac sa četiri glasa više. Ipak, može se očekivati da najbolji srpski plivač ponovo pokuša da uđe u MOK.

U Sportsku komisiju izabrani su Slovakinja Danka Bartekova (streljaštvo), Australijanac Džejms Tomkins (jedrenje), Kirsti Koventri iz Zimbabvea (vodeni sportovi) i Francuz Toni Estange (kanu-kajak).

Prvobitno su rezultati glasanja trebali da budu obelodanjeni 9. avgusta, ali se to desilo dva dana kasnije. Predsednik izborne komisije, legendarni sprinter Frenki Frederiks objasnio je da je zbog kašnjenja došlo zbog diskvalifikacije dvojice kandidata - Mua Jena Čua (Tajpeh) i Kodžija Murofušija (Japan).

 
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.