Izvor: Radio 021, 02.Mar.2021, 00:05

Srbija će imati devet atletičara na Evropskom prvenstvu

Srbija će na predstojećem Evropskom dvoranskom prevenstvu u atletici, od 4. do 7. marta u poljskom Torunu, imati devetoro predstavnika, saopšteno je iz Srpskog atletskog saveza (SAS).

To su Asmir Kolašinac i Armin Sinančević u bacanju kugle, sprinteri Aleksa Kijanović, Milana Tirnanić, Anja Lukić i Luka Trgovčević, Boško Kijanović i Maja Ćirić na 400 metara i Lazar Anić u skoku udalj.

Prvobitni spisak bio je duži, jer je 12 atletičara uspelo da ostvari >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << normu, ali će troje zbog povreda izostati sa takmičenja.

Među njima je i najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, koja je doživela peh na poslednjem treningu pred EP i zbog ozbiljnosti povrede neće biti u prilici da napadne četvrto uzastopno evropsko zlato.

Lazar Anić će "probiti led", pošto su kvalifikacije u disciplini skok udalj na programu u četvrtak od 19:08h.

Drugog dana takmičenja na programu su kvalifikacije na 400 metara i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, kao i kvalifikacije u bacanju kugle.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.