Izvor: Radio 021, 03.Okt.2019, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinančević u finalu bacanja kugle na Svetskom prvenstvu u Dohi

Reprezentativac Srbije u atletici Armin Sinančević plasirao se u finale bacanja kugle na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Dvadesettrogodišnji takmičar Poleta iz Prijepolja, koji je nastupio u A kvalifikacionoj grupi, ostvario je daljinu od 21,51 metara.

On je za 61 centimetar nadmašio finalnu normu koja je bila 20.90m, a lični rekord popravio za čak 77 centimetara.

"Znao sam da mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ovoliko da bacim i da vredim mnogo više, nego što sam imao priliku da pokažem. U finalu ću gađati na 22 metra i nadam se borbi za medalju", rekao je Sinančević.

Sa 21.51 metrom, Sinančević je ispunio normu za Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine.

Ovim rezultatom Sinančević se upisao na treće mesto svih vremena u Srbiji, ispred njega je Asmir Kolašinac sa sedam centimetara dižim hicem i naš državni rekorder Dragan Pešić sa 21.77 metrom.

U B kvalifikacionoj grupi, Asmir Kolašinac nije uspeo da se plasira u finale.

Finale u bacanju kugle na programu je u subotu od 19.05 sati.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.