Izvor: Luftika.rs, 19.Okt.2021, 23:11

Kapetan Dragan ispričao kako je dobio 30.000 dolara od Danila Vučića i navijača

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, osuđeni ratni zločinac i pokretač sramne peticije da se oslobodi Zvezdan Jovanović, ubica Zorana Đinđića, priznao je da od navijača Crvene zvezde, među kojima je bio i Danilo Vučić, sin Aleksandra Vučića, dobio tridesetak hiljada dolara, kao i ključeve od automobila, odnosno ključ za stan od 45 kvadrata.
– Okupili su se neki Srbi koje ne poznajem, skupili su vreću para, koju su mi dali na granici. Dali su mi 30-ak hiljada >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << dolara, ključeve od automobila i ključeve od stana od 45 kvadrata. To nije bilo iz budžeta, da se razumemo. Tu su učestvovali sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Zvezdini navijači… To su stvarno patriote. Svakog od njih koji su tamo bili možete da pogledate pravo u oči i u njima vidite pravog rodoljuba. Hvala im puno za to – rekao je Vasiljković, pa dodao:
– Rekli su mi: “Ovo ti je, kapetane, da imaš da kupiš novo odelo. Stvarno me to dirnulo, nisam to očekivao”, prenosi njegovu izjavu Nova.rs.
Kapetan Dragan danima se nekažnjeno u centru Beograda zalaže da se ubica Zvezdan Jovanović pusti na slobodu. Takođe, non-stop je gost na televizijama s nacionalnom frekvencijom, na kojima gostuje s još jednim osuđenim ratnim zločincem Vojislavom Šešeljom.
Bio je „Kep“ gost i na stadionu Zvezde, popularnoj „Marakani“, gde je od Dragana Džajića i Zvezdana Terzića dobio dres Crvene zvezde.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by ДЕЛИЈЕ КАФЕ (@delijecaffe)


Demokratska stranka je zatražila od Poreske uprava da proveri poreklo novca kog je Danilo Vučić poklonio Kapetanu Draganu. Iz DS su naveli da je, „gostujući na jednoj režimskoj televiziji“, Vasiljković eksplicitno izjavio da su mu Danilo Vučić i njegovi neimenovani drugovi poklonili „džak s parama“, stan i auto kada je izašao iz hrvatskog zatvora i došao u Beograd.
„Nekadašnji instruktor u kampu za obuku milicije SAO Krajine u Golubiću kod Knina javno je priznao da sad nastupa kao plaćenik režima Aleksandra Vučića, što Demokratska strana tvrdi sve vreme njegovih učestalih pojavljivanja u javnosti“, piše u ovom saopštenju.
Ocenjuje se da „Vučićev režim nesumnjivo stoji“ i iza kampanje za prikupljanje potpisa za peticiju kojom se traži oslobadjanje nekadašnjeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) Zvezdana Jovanovića, pravosnažno osuđenog za ubistvo predsednika Vlade Srbije i Demokratske stranke Zorana Djindjića 2003. godine.
„Aleksandar Vučić može da se ljuti koliko hoće i vrišti po režimskim medijima kako mu opozicija napada porodicu, ali je u obavezi da odgovori otkud njegovom sinu i njegovom društvu ‘džak para’ ili da dokaže kako je Kapetan Dragan lagao kad je govorio o pomoći koju je dobio od ljudi povezanih sa samim vrhom vlasti“, naveli su iz DS.
Podsetimo, pre samo nekoliko dana, u centru Novog Sada, aktivisti su oštetili štand na kojem fondacija ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića, zvanog “kapetan Dragan” prikuplja potpise za oslobađanje Zvezdana Jovanovića, koji je ubio premijera Srbije Zorana Đinđića.
Ovako u slobodarskom Novom Sadu prolazi Vučićeva hunta koja traži oslobađanje Zvezdana Jovanovića za ubistvo Zorana Đinđića.
Čovek je vodio Zemunski klan, prodavao drogu našoj omladini, učestvovao u ubistvima i otmicama.
NO PASARAN! 🖕@BagaricDejan@s_djuric pic.twitter.com/glQzGyxm6L
— Brajan Brkovic (@BrajanBrkovic) October 15, 2021

Nakon neuspeha političkog pozicioniranja posle odsluženja trinaestogodišnje kazne za ratne zločine, Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, posvetio se “humanitarnom radu” za spas “utamničenih srpskih heroja u ustaškim i drugim zatvorima”, sa kojima deli ista krivična dela protiv čovečnosti. Letos je Kapetan Dragan delio i majice sa likom Đinđićevog ubice.
Ja ne znam šta je za hapšenje, suđenje, zabranu delovanja ako ovo nije?!! Djindjica sam upoznao 1990., nikada nismo bili potpuni politički istomisljenici, ali ovaj koji ga je ubio je bilmez bez mozga i zver koja je učinila zločin nad celom nacijom! Čekam tužilaštvo 48 sati!!! pic.twitter.com/BlUbp1iUP7
— Dragan Šormaz (@dragansormaz) August 22, 2021

Po šturim podacima sa društvenih mreža, “fondacija” funkcioniše po principu donacija, mada nigde nije pojašnjeno kako se tim novcem pomaže osuđenicima, odnosno “herojima” iza rešetaka.
Kriminalci ne prestaju da upadaju na fotke Vučićevog sina, tačno im prešlo u naviku

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.