ZABRINUT JE Đerar Pike otkrio detalje iz privatnog razgovora sa Novakom Đokovićem

Izvor: Press, 20.Feb.2019, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ZABRINUT JE" Đerar Pike otkrio detalje iz privatnog razgovora sa Novakom Đokovićem

Defanzivac Barselone i španske reprezentacije Đerar Pike ne samo da igra fudbal, već se ozbiljno posvetio i biznisu. On je rešio da potpuno rekonstruiše Dejvis kup, a Novak Đoković je deo te priče, kao najbolji teniser sveta.
Foto:Blic
Pike se >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << proslavio druženjem s "bubamarom", trofejima sa Barsom i "crvenom furijom", ali je izvan granica fudbala iskoračio i brakom sa Šakirom, kao i zbog ljubavi prema tenisu.
"Voleo sam tenis još kao mali. Igrao sam i njega i fudbal, ali sam se opredelio za ovo drugo jer sam, prosto, u tome bio bolji. Još uvek ponekad odigram partiju tenisa, i nisam loš, dobijem meč. Ali, otkako sam profesionalac, ne stižem baš često da putujem i gledam turnire. Na Rolan Garos odem kad god mogu", rekao je Pike za "Marku".

Foto: LUCA PIERGIOVANNI / EPA;
Đerar Pike (desno) na žrebu za Dejvis kup
On je rešio da se upusti u rekonstrukciju Dejvis kupa, pa je od njega napravio turnir u kome će se od 18. do 24. novembra u Madridu nadmetati 18 reprezentacija. One će biti podeljene u šest grupa, iz kojih pobednici i dve najbolje drugoplasirane ekipe idu u četvrtfinale.
"Neću da vas lažem, najteže mi je bilo da ubedim igrače u ovo. Bilo je mnogo različitih razmišljanja o ovome i ja ih sve poštujem. Neki su bili za to, neki nisu", rekao je slavni fudbaler.

Pojedini teniseri, poput nekadašnje australijske legende Lejtona Hjuita, kritikovali su ga što se upušta u tako nešto, tvrdeći "da nema pojma o tenisu", ali važno je bilo i mišljenje - Novaka Đokovića.
Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković
Jer, upravo je Nole predsedavajući Savetom igrača pri Međunarodnoj teniskoj federeraciji (ITF). Novinar "Marke" je upitao Barsinog asa da li će se najbolji teniser sveta pojaviti na ovom Dejvis kupu, a Pike je otkrio detalj iz njihovog privatnog razgovora:
"To je na njemu. Imamo nas dvojica dobar odnos. Upoznali smo se u Londonu 2016, a tamo smo se i poslednji put videli, sad, prošlog novembra, na završnom mastersu. Kako je on predsednik Saveta igrača, izneo mi je brojne stvari zbog kojih je zabrinut, prosto samo razgovarali. Rekao sam mu da Asocijacija teniskih profesionalaca i ITF moraju da rade zajedno kako bi stvorili velike događe, poput Dejvis kupa. Mnogo toga nas čeka do ovogodišnjeg završnog turnira, naravno da postoji mogućnost da i Đoković zaigra", rekao je Đerar Pike.
Jedna od stvari na koje je on mislio kada je govorio o Novakovoj zabrinutosti verovatno su teme koje je Đoković javno otvorio tokom Australijan opena, na onoj sada već čuvenoj konferenciji za štampu kada je zapušio usta novinarima koji su delovali kao da su došli da ga provociraju.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.