Vimbldon uživo: Nole sprema francusku taktiku za Congu

Izvor: Blic, 30.Jun.2011, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimbldon uživo: Nole sprema francusku taktiku za Congu

I završnicu najpoznatijeg teniskog turnira na svetu, Vimbldona, možete svakodnevno da pratite, iz minuta u minut, u novom izdanju bloga uživo na Blicport.rs!

10:26 - Novak Đoković se u sredu plasirao u polufinale Vimbldona pobedom nad Bernardom Tomićem u četiri seta, potom se posvetio čarima roštilja, a noć je probdeo uz igru "Brainvida", koju tako nazivaju u Indiji iako ima desetine drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imena.

U pitanju je "prebacivanje klikera", jednog preko drugog, sa ciljem da "očistite" čitavu tablu. Pravila su jednostavna, kliker smete da prebacite pored susednog, pravo na prazno polje, a kliker koji je "preskočen" - možete da sklonite. I tako sve dok vam ne ostane jedan, koji bi trebalo da ostane baš u centru. Hm. "Može biti samo jedan", legendarna rečenica iz "Gorštaka". Idealna za završnicu Vimbldona.

U svakom slučaju, iako postoje neke teorije da je ova igra kojom se Nole bavi nastala kod pojedinih indijanskih plemena u Severnoj Americi, mi ćemo se držati one druge teorije koja kaže da je nastala u Bastilji. Francuska je, ionako, glavna tema za sve Noletove poklonike na kraju ove nedelje, jer će Francuz Žo-Vilfred Conga, koji je u četvrtfinalu pobedio Rodžera Federera, biti naredni protivnik Đokovića na Vimbldonu.

A pobedi li Congu, Novak Đoković će, bez obzira na ishod drugog polufinala, Nadal - Marej, od ponedeljka postati lider ATP liste! To može da se desi i ako Nadal ne odbrani titulu na Vimbldonu, odnosno ako Španac izgubi ili u polufinalu ili u finalu, nevezano za to dokle Nole dogura.

10:25 - Dobar dan i dobrodošli u novo izdanje našeg "bloga uživo" posvećenog Vimlbdonu!

Za one koji možda ne znaju, Blicsport.rs će tokom trajanja Vimbldona, svakoga dana od jutra do mraka, biti mesto na kome ćete moći da pronađete najnovije informacije sa slavnog turnira, rezultate, utiske aktera. Na jednom mestu ćete saznati i zanimljivosti, moći da pogledate fotografije i video-snimke, ne samo one vezane za naše teniske zvezde već i sve ostalo što "beli sport" čini jednim od najpopularnijih na svetu, a Vimbldon najprestižnijim turnirom na planeti.

Povezane vesti: Vimbldon: "Ali" nokautirao Federera, Nole slavi uz roštilj! Vimbldon: Novak i Bernard od 14h, Britanci sanjaju Endijevu bradu! Vimbldon: Novak odahnuo, navijači još više, Ana razočarala Vimbldon: Novak se zbližio sa vevericom, poznat raspored za subotu Vimbldon: Ana i Andrea slavile u dublu, Lisicki srušila Na Li!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.