Vilander: Novak može da izjednači Federerov rekord

Izvor: B92, 03.Jul.2022, 18:50

Vilander: Novak može da izjednači Federerov rekord

Novak Đoković tokom popodneva izlazi na teren u osmini finala Vimbldona.

Protivnik mu je Holanđanin Tim van Rajthoven, u pitanju je treći meč dana, a veruje se da meč neće početi pre 18 časova.

Novak je na pragu plasmana u drugu nedelju turnira, a bivši svetski broj jedan, Šveđanin Mats Vilander smatra da Srbin ima odlične izglede da do kraja karijere izjednači vimbldonski rekord Rodžera Federera.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Švajcarac ne igra ove sezone, i dalje je na rehabilitaciji posle višestruke operacije kolena, a u Londonu je slavio osam puta.

"Zaista verujem da Novak ima dobre šanse. Mislim da je ubedljivo najbolji igrač na travi i tako je već nekoliko godina. Izgleda bolje svaki put kaga ponovo izađe na teren", kaže Šveđanin.

Novak je usavršio do maksimuma igru na ovoj podlozi, a da je tako svedoči i podatak da ima 24 pobede zaredom na vimbldonskoj travi.

"Jasnije mu je šta je potrebno da radi kada je na travi, kako bi trebalo da se kreće, kad treba da prokliza, a da ne padne, bolje razume kako da se kreće na travi. Postoje zaista dobri izgledi da dosegne osam vimbldonskih titula i da završi sa najvećim brojem slemova od svih njih. Ali naravno, izvesni Rafa Nada nas i dalje iznenađuje", dodao je Vilander.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đokovićev (ne)radni ponedeljak " Zec, Ziki i Stefan FOTO

Izvor: B92, 04.Jul.2022, 14:49

Novak Đoković izborio je u nedelju kasno uveče plasman u četvrtfinale Vimbldona, a već u ponedeljak se vratio na travnate terena Ol Ingland Klaba.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.