Vilander: Novak je pametniji, odgovaraće mu noćni mečevi

Izvor: B92, 24.Maj.2022, 12:40

Vilander: Novak je pametniji, odgovaraće mu noćni mečevi

Mats Vilander, osvajač sedam grend slem titula, impresioniran je prvim izdanjem Novaka Đokovića u Parizu.

Najbolji teniser sveta je na premijeri na Rolan Garosu protivniku Jošihitu Nišioki prepustio samo četiri gema i tako na najbolji način pokazao da je u dobroj formi.

Posle Novakove pobede od 6:3, 6:1, 6:0, Vilander >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u komentaru za Eurosport rekao kako mu se Novak čini da je sve mlađi i da se ne primećuje da je nedavno proslavio 35. rođendan.

"Vidite da je on sve mudriji kao teniser, taktički igra tačnije i s obzirom na njegove godine, izgleda izuzetno dobro. Ne mogu da verujem da igra na ovom nivou posle onog što sam video u Monte Karlu protiv Davidoviča Fokine. Neverovatna je razlika", kaže Šveđanin.

On takođe veruje da će sve veći broj noćnih mečeva na Rolan Garosu ići na ruku najboljem teniseru sveta.

"Igraće mnogo tih večernjih mečeva, mislim da njemu to i nije tako važno kao Rafi Nadalu. Možda će jedino Karlos Alkaras uspeti da se nosi sa bilo kojom vrstom uslova, ali njega još ne mogu da stvrstam na nivo Novaka i Rafe. Moram da ga vidim kako pobeđuje tri ili četiri meča u tri seta. Gledajući ove momke, njihov fokus i intenzitet, ne mogu da razumem kako održavaju stalno tu vatru", dodao je Vilander.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.