Vajda: Mi smo ipak porodica...

Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2017, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vajda: Mi smo ipak porodica...

Slovački stručnjak, kao i Amanović i Fil Grič emotivno su primili vest o prekidu decenijske saradnje sa Đokovićem

Trojka uz koju je Novak Đoković postao to što jeste, trener Marjan Vajda, stručnjak za kondiciju Gebhart Fil Grič i fizioterapeut Miljan Amanović više nisu deo njegovog stručnog štaba. Ovakva odluka je sigurno zahtevala mnogo razmišljanja i borbe >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa emocijama, ali deluje zaista logično. Jer rezultata nema.

Ipak, lica na koju smo navikli više neće sa tribina pružati bezrezervnu podršku srpskog asu. Sada će to raditi iz fotelje.

“Vreme provedeno sa Novakom je jedan život. Bili smo deo velikih uspeha, živeli i disali za iste ciljeve", napisao je Vajda, "Pružio sam sve što sam znao kao trener i ponosan sam na naše rezultate. Stigli smo do momenta kada smo shvatili da je potrebna nova energija u timu. Novak može još da ide napred, i siguran sam da hoće. Uveren sam da će ostati u samom vrhu tenisa još dugo i da će pružiti nove pobede i nove radosti njegovim fanovima i svim istinskim ljubiteljima tenisa. I dalje ćemo se konsultovati , viđati, družiti, jer mi smo ipak porodica".

Gebhard Fil Grič je od Novaka napravio mašinu za mlevenje protivnika,. čoveka koji može da veže dva petočasovna meča sa najboljim teniserima sveta i da oba pobedi. Jednom rečju - zver. Jasno je kolika je zasluga  skromnog Austrijanca.

„Imao sam veliku privilegiju da radim sa Novakom u proteklih osam godina. San svakog trenera je da sarađuje sa profesionalcem i sportistom koji je toliko posvećen onom što radi, kao što je Novak. Stalno je pomerao granice na kondicionom planu, a dopada mi se i što stalno pronalazi nove načine kako da napreduje u svim segmentima. Ne sumnjam da će se vratiti na sam vrh. Novak je šampion, ratnik i samo mu je nebo granica. Veoma sam ponosan na vreme koje smo proveli zajedno kao tim i kao porodica tokom takmičenja. Došao je momenat za sve nas da se raziđemo na profesionalnom planu, ali privatno ćemo ostati prijatelji i nastavićemo zajedno da delimo sve životne radosti“, kazao je popularni Džidži.

Ova vest je sigurno najteže pala Miljanu Amanoviću koji se godinama brinuo o stanju tela, pre svega muskulature našeg tenisera. Momak rodom iz Knina, koji se i okumio sa Đokovićem potvrdio je da će uvek biti uz Novaka:

Novak je moj najbolji prijatelj i moj brat. Proveo sam više vremena sa njim nego sa mojom porodicom u proteklih deset godina. Ništa se neće promeniti u našem odnosu, jer smo povezani na toliko načina. Uvek ću biti tu za njega i radovaću se da ga vidim da pobeđuje, osvaja turnire i ponovo ostvaruje sav svoj potencijal. Ne sumnjam da će tako i da se desi.“

(foto: Starsport i MNPressphoto)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vajda, Grič i Amanović uglas: ''Novak je naš brat, mi smo porodica''

Izvor: Sportske.net, 05.Maj.2017

Dugogodišnji trener Novaka Đokovića prihvatio rastanak sa srpskim teniserom...Vest dana u Srbiji danas je rastanak Novaka Đokovića sa svojim dugogodišnjim najbližim saradnicima...Marjan Vajda je ovu vest prihvatio bez ikakve zamerke i poželeo Novaku sreću u nastavku karijere..."Vreme provedeno...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.