VII dan: Đoković u četvrtfinalu

Izvor: B92, 01.Jul.2013, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VII dan: Đoković u četvrtfinalu

Pobeda Novaka Đokovića i šokantan poraz Serene Vilijams u osmini finala bilans je sedmog dana ovogodišnjeg Vimbldona.

Najbolji svetski teniser nastavio je put ka tituli bez izgubljenog seta pobedivši Tomija Hasa sa 6:1, 6:4, 7:6.

Potpuno neočekivan poraz doživela je najbolja svetska teniserka Serena Vilijams koja je poražena od Nemice Zabine Lisicki sa 2-1.

Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto posle velikog preokreta su pobedili pakistansko-holandskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parom Kureši/Rojer i plasirali se u četvrtfinale. Jelena Janković je u paru sa Hrvaticom Mirjanom Lučić-Baroni već prošla dalje, a Nikola Milojević je pobedio na juniorskom turniru.

Budite uz našu televiziju i sajt, tokom dana vas očekuje dosta dobrog tenisa.

U nedelju je bio slobodan dan na Vimbldonu, a pred duel sa Hasom, Novak je rekao da je čudno što u drugu nedelju trećeg Gren slema sezone nisu prošli ni Rodžer Federer, ni Rafael Nadal.

Bari Kauan, bivši teniser i komentator Skaj sporta, rekao je da ne bi bio šokiran ukoliko bi Novak Đoković ispao od Tomija Hasa u osmini finala Vimbldona.

U ponedeljak se na Vimbldonu igraju svi mečevi osmine finala i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, pa očekujte mnogo kvalitetnog tenisa na B92. Sigurno je da ćemo dobiti jednog šokantnog polufinalistu, videćemo da li Južni može da namuči Marija i koliko je ozbiljna povreda Del Potra.

21.46 Đoković preko Hasa do četvrtfinala

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pobedivši Tomija Hasa sa 6:1, 6:4, 7:6. Najbolji svetski teniser nije blistao kao u prošlom kolu protiv Šardija, ali je prošao u narednu rundu bez izgubljenog seta što je najvažnije.

Đoković je furiozno počeo duel sa tri brejka u prvom setu, a meč je praktično prelomio dobivši četiri vezana gema od 2:4 u drugom setu.

Ovo je šesta Novakova pobeda u devetom međusobnom duelu sa Hasom i 17. uzastopno Gren slem četvrtfinale, što je drugi najbolji rezultat svih vremena. U borbi za 13. uzastopno Gren slem polufinale srpski teniser će u sredu igrati sa Tomašom Berdihom koji uje u istom trenutku sa 3-1 pobedio Bernanrda Tomića.

Duel je počeo veoma čudno. Đoković je posle 15 minuta imao dupli brejk i 4:0, a lako je moglo da bude i drugačije. U drugom gemu srpski teniser spasao je tri brejk šanse Hasa, dobijao je sve važne poene i zbog toga je rezultat na semaforu bio u potpunosti na njegovoj strani.

Tu je praktično i završen prvi set, au nastavku je Đoković napravio i treći brejk dobivši prvi set sa 6:1.

Novak je u prvom setu imao priličnu pomoć Hasa koji je dosta grešio u tom periodu. U drugom setu Nemac je zaigrao znatno bolje, pa su prva četiri gema drugog seta trajala više nego ceo prvi. U petom gemu Novak je napravio nekoliko neočekivanih grešaka, pa je Has napravio prvi brejk na meču (3:2). To je bio prvi izgubljen servis gem Đokovića na turniru.

Uspeo je Nemac i da bez većih problema potvrdi brejk, ali nakon toga Đoković je konsolidovao svoju igru. U nastavku drugog seta Đokovićž je dobio sva četiri gema, vratio je sigurnost sa osnovne linije, a skoro sve servise Nemca je vraćao i tako ga terao da igra uvek udarac više. Drugi set srpski teniser je okončao napravivši još jedan brejk prelepom forhend dijagonalom.

16.18 Lisicki izbacila Serenu!

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams kao favoritkinja je ušla u duel sa Sabinom Lisicki, ali je već posle nekoliko gemova bilo jasno da će Amerikanka imati težak posao u osmini finala.

U prva četiri gema obe teniserke su bile sigurne na svojim servisima, da bi potom nastupio šou nemačke teniserke. Brzo i lako je došla do brejka, mučila je Serenu, da bi potom nastavila niz i osvojila prvi set dominantno sa 6:2.

U drugom setu, usledilo je Serenino buđenje, ali pošto je Lisicki nastavila niz osvojenih gemova do 5:0. Amerikanka je tada odigrala siguran servis gem, a potom zahvaljujući svom prvom brejku na meču povela sa 2:1. Zahvaljujući poenima u gemu koji je sledio, a i narednom, Serena je napravila niz od 14 osvojenih poena zaredom, a novim brejkom lako je došla do prednosti od 4:1. U istom ritmu nastavila je do kraja seta, koji je dobila sa 6:1 za izjednačenje.

Na startu trećeg seta Serena je osvojila svoj servis, a zatim posle velike borbe napravila brejk za 2:0.

Amerikanka je vodila 3:0, ali je Lisicki najpre osvojila svoj servis, pa napravila brejk i potpuno otvorila meč. To nije omelo najbolju svetsku teniserku, koja je odmah napravila ribrejk i povela 4:2.

Ispostavilo se da Amerikanka više od toga nije mogla. Lisicki je odmah uzvratila još jednim brejkom, koji je bio uvod u fantastičan finiš nemačke teniserke i istorijsku pobedu.

Serena je pretprošle godine takođe ispala u četvrtoj rundi od Marion Bartoli (jedini poraz na Vimbldonu od 2008. godine), koja je poslednja pobedila i ove godine, još u februaru, pre 34 meča i pet osvojenih turnira.

Amerikanka je ovim porazom izgubila 1720 bodova, ali joj čelo WTA liste nije ugroženo.

Lisicki je postala jedna od samo tri teniserke koje su u više navrata pobeđivale prvog nosioca na Vimbldonu - Venus Vilijams to je radila triput, Bili Džin King dvaput, a Zabine je to prvi put učinila prošle godine protiv Šarapove.

16.12 Poljski Vimbldon

Poljski imigranti najbrojniji su u ovom veku na britanskom tlu, a poljski tenis proživljava sjajne dane, posle duple pobede u četvrtom kolu muškog tunrira. Pošto se u četvrtfinalu sastaju Lukaš Kubot i Jerži Janovič, izvesno je da će Poljska imati jednog igrača u polufinalu.

Prethodni poljski četvrtfinalista muškog gren slema bio je Vojtek Fibak 1980. na US Openu.

Pobedu kod muškaraca zabeležio je i David Ferer, koji je Dodigu dozvolio "pristupni" set.

U ženskoj konkurenciji Italijanke su ispadale na sve strane, a srca domaće publike slomila je Kaja Kanpei, pobedivši Loru Robson.

15.54 Milojević brzo do druge runde

Najbolji srpski junior Nikola Milojević uspešno je startovao na juniorskom turniru Vimbldona.

Momak koji je 2012. završio kao prvi na svetskoj listi najboljih juniora savladao je u prvom kolu Britanca Džejmija Malika 6:4, 6:2.

Milojević će u drugom kolu igrati sa Danilom Medvedevim iz Rusije, koji je u dva seta pobedio Korejca Seung Čang Honga.

Ofanizvna igra Milojeviću je donela veliku prednost, jer Malik nije mogao da se nosi sa njim. Srpski teniser je 20 puta izašao na mrežu, a pritisak na rivalov servis doneo mu je čak četiri brejka tokom meča, koji je potrajao 58 minuta.

Srbiju žće u drugom kolu predstavljati i drugi nosilac Laslo Đere, njegov protivnik biće Rus Karen Kačanov.

15.10 JJ i Lučić-Baroni u četvrtfinalu

Srpska teniserka Jelena Janković i Mirjana Lučić-Baroni plasirale su se u četvrtfinale takmičenja u dublu na Vimbldonu.

Jankovićeva i Lučić-Baroni su do mesta među osam najboljih dublova na trećem Gren slemu sezone došle trijumfom nad Ruskinjama Jekaterinom Makarovom i Jelenom Vesninom sa 3:3, 6:2 posle samo 56 minuta igre.

U borbi za mesto u polufinalu, srpsko-hrvatska kombinacija će igrati sa Kineskinjom Šuai Peng i Su-Vei Hsijeh iz Kineskog Tajpeha. Njih dve su postavljene za osme nosioce, a u trećem kolu su eliminisale Hrvaticu Dariju Jurak i Tamarin Tanasugarn sa Tajlanda.
Pogledaj vesti o: London,   Nenad Zimonjić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beneto i Zimonjić posle novog maratona u osmini finala

Izvor: Press, 01.Jul.2013

Srbin Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto plasirali su se u četvrto kolo dublova na Vimbldonu posle pobede nad petim nosiocima Kurešijem iz Pakistana i Rožerom iz Holandije.

Nastavak na Press...

Vimbldon: Dan za četvrtfinala dama, Zimonjića i srpske juniore

Izvor: Sportal.rs, 02.Jul.2013, 08:59

Novi takmičarski dan, osmi po redu na Vimbldonu proteći će u znaku četvrtfinalnih mečeva ženskog singla. Na Centralnom terenu, program će početi u 14 časova, a otvoriće ga Poljakinja Agnješka Radvanska i Kineskinja Na Li.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.