Uživo: Novak izgubio prvi set, drugi počeo brejkom, Đoković - Monfis 6:7(4), 1:0

Izvor: Blic, 11.Okt.2013, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Novak izgubio prvi set, drugi počeo brejkom, Đoković - Monfis 6:7(4), 1:0

Novak Đoković nešto malo posle podneva po srednjeevropskom vremenu igra protiv Gaela Monfisa četvrtfinalni meč na turniru Masters serije u Šangaju, a zbivanja sa tog susreta možete uživo da pratite uz Blicsport.rs.

Svoj pohod u odbrani šangajske titule Đoković nastavlja protiv Francuza koji je u trećem kolu eliminisao Rodžera Fedrera i tako sprečio da se Švajcarac i Nole sastanu po prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << put posle 11 meseci.

I, da to nije bilo slučajno, Monfis je pokazao već u prvom gemu, u kome je došao do vođstva na Novakove servise, voljan da konačno, posle osam poraza u isto toliko duela sa Đokovićem, dođe do pobede. Ipak, jedno je hteti, a drugo sprovesti to u delo: srpski teniser je odjednom zaigrao na daleko većem nivou, a duge, često iscrpljujuće razmene udaraca počeo je da dobija. To i ne čudi, jer je izluđivao rivala sjajnom defanzivom, nateravši ga da greši iako je razmene udaraca otpočinjao odličnim servisima.

Novak je izjednačio na 1:1 uzvrativši odmah na pretnju suparnika, ali se Monfis nije na tome zaustavio. Mudrijom taktikom, bar prilikom odabira trenutaka kada će izaći na mrežu, a smanjenjem broja grešaka, ponovo je "oduzeo servis" drugom teniseru sveta i tako stigao do novog vođstva, no ni ono nije dugo trajalo. Reviju brejkova nastavio je Đoković, prilično nervozno komentarišući svoje greške. A njih je bilo, jer je do sredine petog gema - Novak ubacivao lopticu u za to predviđeno polje samo u 33 odsto slučajeva prilikom prvog servisa. Ipak, stabilizujući taj segment svoje igre, Đoković je uspeo da osvoji sopstveni servis-gem i tako stigne do 3:2, posle čega se razvila nešto veća borba - i bolje "čuvanje" servisa.

Napetost je narasla u 11. gemu, kada je posle Gaelovog zastajkivanja Đoković pomislio da se razmena udaraca tu prekida, ali je Francuz ipak odigrao i - dobio taj poen. Ispostavilo se da je imao na to pravo, a i da je stao, poen bi mu pripao jer je Nole poslao lopticu u aut, no činjenica da je Monfis tako stigao do brejk lopte nije uzdrmala Đokovića koji se na kratko sporečkao sa sudijom. Naprotiv. Sa tri uzastopna poena osvojio je taj gem i poveo sa 6:5, a onda se došlo do taj-brejka.

U njemu se ključni trenutak desio pri rezultatu 3:3. Tada je Monfisov servis bio dobar, linijski sudija je uzviknuo "aut" a Đoković je, instiktivno, postavio reket i lopticu poslao izvan terena. Kako je Francuz zatražio pregledanje snimka, sudiji je ostalo da mu dodeli poen - jer je Novak, prema njegovoj proceni, odigrao pre nego što je sudija (pogrešno) signalizrao da je bio aut. Od tog trenutka Gael je zaigrao mnogo agresivnije, a Đokoviću nije pomogao ni prvi as u prvom setu - kog je izgubio uz četiri osvojena poena u taj-brejku.

Ipak, Monfis nije izdržao na tom ritmu. Prvi gem drugog seta, baš na njegove servise, pripao je Novaku koji je iskoristio dve neiznuđene greške rivala za brejk.

Pobednik ovog četvrtfinala igraće protiv Žo-Vilfreda Conge, koji je eliminisao Florijana Majera bez previše poteškoća.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Novak izgubio prvi set, drugi počeo brejkom, Đoković - Monfis 6:7(4), 2:0

Izvor: Blic, 11.Okt.2013

Novak Đoković nešto malo posle podneva po srednjeevropskom vremenu igra protiv Gaela Monfisa četvrtfinalni meč na turniru Masters serije u Šangaju, a zbivanja sa tog susreta možete uživo da pratite uz Blicsport.rs...Svoj pohod u odbrani šangajske titule Đoković nastavlja protiv Francuza koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.