Uživo: Nole spasao tri set lopte u nizu pa poveo u polufinalu! Đoković - Izner 7:5!

Izvor: Blic, 15.Mar.2014, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Nole spasao tri set lopte u nizu pa poveo u polufinalu! Đoković - Izner 7:5!

Novak Đoković igra protiv Amerikanca Džona Iznera polufinale turnira Masters serije u Indijan Velsu, a zbivanja sa tog duela možete da pratite uživo uz Blicsport.rs. Prvi set je, uz pravu dramu u završnici, Nole dobio sa 7:5, i to nedugo nakon što je spasao tri uzastopne set lopte koje je imao rival.

Đoković i Izner su se do ovog susreta sastajali u četiri navrata, a Amerikanac je jednu od svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dve pobede ostvario upravo u jedinom duelu u Indijan Velsu, kada je 2012. trijumfovao sa 7:6(7), 3:6, 7:6(5).

Počeak meča obeležili su Iznerovi servisi, koji su mu i doneli prvi gem, da bi američki teniser već u narednom saznao sa koliko želje je Nole ušao u ovaj duel, jer mu rival iz Srbije nije dozvolio da ozbiljnije pripreti, pa se razmenom udaraca sa osnovne linije stiglo do 1:1 bez nekih većih uzbuđenja.

Ona su odmah zatim došla na red, jer je Đoković imao 15:40, nedugo zatim i treću brejk šansu u trećem gemu, no njegov suparnik je razornim servisima sve opasnosti neutralisao i, posle sedam minuta borbe, uspeo da ponovo povede.

Đoković je, sa druge strane, nastavio da briljira u svojim servis-gemovima, pa je i drugi u nizu osvojio bez izgubljenog poena, poravnavši tako rezultat na 2:2, a borba se potom nastavila bez mnogo drame, uz uobičajeno vođstvo Iznera i izjednačenje njegovog rivala koji je tek u osmom gemu - počeo da gubi poene na svoj servis.

A izgubio ih je tri u nizu kada je to bilo baš opasno: igrao se 10. gem, Đoković je servirao za izjednačenje na 5:5, a greškama je omogućio rivalu da dođe do 0:40. Ipak, sve tri set lopte Nole je uspeo da spase, nedugo zatim i da osvoji taj gem.

Na krilima novonastalog samopouzdanja, Đoković je zaigrao još odlučnije, a Izner se našao u problemima kada mu servisi više nisu bili onoliko opasni kao do tada. Naš teniser je osetio da je pravi trenutak da krene po brejk, a to je i učinio iz drugog pokušaja, te uz asistenciju "oka sokolovog" posle jednog spornog, a dobro izvedenog poena, poveo sa 6:5 pred svoje nove servise - kojima je i stigao do osvajanja uvodnog seta.

Pobednik ovog duela za titulu će se boriti sa Rodžerom Federerom, koji je, pobedivši dosadašnjeg heroja Indijan Velsa, Aleksandra Dolgopolova, ušao u svoje prvo finale Mastersa posle deset meseci.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Nole spasao tri set lopte u nizu pa poveo u polufinalu! Đoković – Izner 7:5!

Izvor: Dzungla.org, 15.Mar.2014

Novak Đoković igra protiv Amerikanca Džona Iznera polufinale turnira Masters serije u Indijan Velsu, a zbivanja sa tog duela možete da pratite uživo uz Blicsport.rs. Prvi set je, uz pravu dramu u završnici, Nole dobio sa 7:5, i to nedugo nakon što je spasao tri uzastopne set lopte koje je imao...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.