Uživo: Đoković ponovo izgubio servis protiv Nišikorija na US openu - 3:5!

Izvor: Blic, 06.Sep.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Đoković ponovo izgubio servis protiv Nišikorija na US openu - 3:5!

Novak Đoković igra susret polufinala US opena protiv Japanca Keija Nišikorija, a okršaj prvog tenisera sveta možete pratiti na Blicsport.rs!

Zvanično, u međusobnim duelima između srpskog i japanskog tenisera je nerešeno 1:1 pošto je Đoković 2010. godine slavio na Rolan Garosu 6:1, 6:4, 6:4, dok je Nišikori u Bazelu pobedio sa 2:6, 7:6(4), 6:0. Japanac je 2014. godine u Majamiju predao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pre susreta zbog povrede.

Prvi set:

Meč je počeo kada je temperatura iznosila 30 stepeni, a vlažnost vazduha 70 posto, ali to nije smetalo Novaku da veoma lako poveže četiri poena i povede na startu susreta (1:0). Prvi poen Nišikori osvojio je na svom servisu, ali je dopustio Noletu da dođe do 30:30. Dobrom kombinacijom servisa i bekhenda Japanac je došao do gem lopte, a onda je moralo do se pomuči i za drugu i treću kako bi izjednačio (1:1).

Đoković je sjajnom skraćenom loptom počeo treći gem, ali ta sigurnost je bila uzdrmana prvom brejk šansom koju je imao japanski teniser koju je iskoristio i oduzeo servis prvom reketu sveta (1:2). Iznervirao se Novak zbog ne tako sigurne igre, pa je veoma brzo došao do 0:30, a onda posle 19 udaraca došao do tri brejk lopte od kojih je prvu iskoristio za 2:2. Nakon dva minuta vođstvo je vraćeno na 3:2.

Nišikori je jako agresivno igrao u nastavku duela, pa je i zasluženo došao do poravnanja 3:3, ali je Srbinu u jednom momentu na 15:30 neko iz publike uzviknuo aut, tako da je pogrešio i izbacio loptu u aut. Kada je video da ima mogućnost da ugrozi, do tada, pasivnog Novaka, Nišikori je u veoma kratkom vremenu došao do tri iznenadne brejk lopte, a iskoristio je drugu tako što je pogodio levu bočnu liniju (3:4).

E, ovoga puta nije tako brzo došao brejk, šta više, nije ni došao, jer su Novakove greške kumovale potvdi novog gema od strane Japanca (3:5).
Pogledaj vesti o: US Open,   Tenis

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.