Uživo: Đoković izgubio set od Gaskea prvi put posle šest godina - 7:6, 4:6, 5:2

Izvor: Blic, 09.Nov.2013, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Đoković izgubio set od Gaskea prvi put posle šest godina - 7:6, 4:6, 5:2

Novak Đoković i Rišar Gaske zatvaraju takmičenje po grupama na završnom Mastersu u Londonu, a taj meč, koji nema rezultatski značaj, možete da pratite uživo uz Blicsport.rs.

Naš teniser je pobedama na Del Potrom i Federerom obezbedio prvo mesto u grupi B i u polufinalu će igrati protiv Stanislasa Vavrinke, drugoplasiranog iz grupe A, dok će se za finale boriti i Nadal i Federer. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Nole i Gaske su do sada igrali 10 puta, a Francuz je samo jednom pobedio, 2007. godine na turniru u Kini. U Londonu je Đoković bolje otvorio meč i na samom startu napravio brejk.

Nakon toga je lako osvajao gemove na svoj servis i to kao da ga je malo uspavalo u finišu seta, a razigralo Gaskea. Deveti teniser na svetu je vezao tri servis gema sa nulom i vratio brejk u pravo vreme za izjednačenje 5:5, pa je prva deonica otišla u taj-brejk koji su njih dvojica odigrali nakon šest i po godina.

Đoković je mini-brejkom od 2:2 otišao na 5:2 i kada je trebalo da završi set, promašio je bekhend paralelu. To se nije ozbiljnije odrazilo po njega, jer je tim udarcem došao zatim do smeča i napravio prvi korak ka trijumfu.

Na početku drugog seta Novak kao da nije bio potpuno u meču, verovatno je bilo i nedostatka motivacije jer nije bilo takmičarskog značaja, a Gaske je odigrao neuporedivo bolje nego protiv Delpa i Federera. Rešio je Francuz da ostavi što bolji utisak za kraj u Londonu.

Jedinu brejk priliku viđenu u ovoj deonici iskoristio je da povede sa 2:1 i tu prednost je čuvao do samog kraja seta, a Đoković nijednom nije uspeo da mu ugrozi servis.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.