Srbija bolja od Kine – Olga i Novak nadigrali rivala u odlučujućem meču

Izvor: B92, 31.Dec.2023, 15:46

Srbija bolja od Kine – Olga i Novak nadigrali rivala u odlučujućem meču

Srpski teniseri Olga Danilović i Novak Đoković su uspeli da savladaju kineski miks dubl Đinven Ženg i Džidžen Žanga sa 2:1 u setovima na Junajted Kupu.

U prvom meču Novak Đoković je lako savladao Džidžen Žanga 2:0, dok je u narednom meč Olga Danilović poraćena Đinven Ženg sa takođe 2:0.

Ipak, odluka je morala da padne u dublu.

Miks dubla, rešio je super taj-brejk: Srbija - Kina 6:4, 1:6, 10:6. Meč je trajao sat vremena i 25 minuta. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Posle izjednačenog starta (3:3), Olga i Novak su uspeli da naprave brejk u sedmom gemu, koji im je bio dovoljan da osvoje prvi set – 6:4.

Ipak, usredila je nešto bolja igra Kineza, koji su uspeli da dođu do izjednačenja u setovima i to ubedljivo.

Prvo su napravili brejk na samom startu, da bi ponovo isto uradili i u četvrtom gemu i ponovo potvrdili isti (5:0). Uspela je Srbija naredni servis gem da osvoji, ali opotom su sigurni bili rivali i došli do izjednačenja – 6:1.

Odluka je pala u super taj-brejku, gde su Novak i Olga veoma brzo došli do pet meč lopti, a uspeli su da iskoriste tek treću – 10:6.

Našem timu neophodna je pobeda nad Češkom 2. januara za prolaz u "nokaut" fazu.

Drugog januara Srbija igra protiv Češke, koja je već izgubila od Kine na svim poljima sa 3:0.

Mečevi će biti igrani u dnevnom terminu po lokalnom vremenu, tj. od tri ujutru po srednjoevropskom.

Danilovićeva će igrati protiv vimbldonske šampionke Markete Vondrušove, a zatim sledi sudar Đokovića sa 31. teniserom sveta Jiržijem Lehečkom.

Srpsku reprezentaciju u Australiji, osim Novaka i Olge, čine Hamad Međedović, Nikola Ćaćić, Natalija Stevanović i Dejana Radanović

Uskoro opširnije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DUBLOVI ĆE ODLUČIVATI O POBEDNIKU: Olga Danilović bez šansi protiv Kineskinje

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Dec.2023

Nije uspela ni set da osvoji srpska teniserka...Olga Danilović poražena je od Đinven Ženg rezultatom 2:0 (6:4, 6:2) u okviru Junajted kupa u Australiji. Na taj način je reprezentacija Kine izjednačila na 1:1, pa će dublovi odlučivati o pobedniku. U prvom meču Novak Đoković je lako savladao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.