USO: Novak sa Janovičem na startu!

Izvor: B92, 26.Avg.2016, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USO: Novak sa Janovičem na startu!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković počinje odbranu titule na US openu protiv Poljaka Jiržija Janoviča, odlučeno je žrebom u Njujorku.

Đoković je osvojio četiri od poslednjih pet Gren slemova i trenutno ima 12 osvojenih najvećih turnira.

Mogući rival srpskog tenisera u drugom kolu je Jirži Veseli koji ga je pobedio na Mastersu u Monte Karlu. Novak bi u trećem kolu mogao da igra protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Martina Kližana, u osmini finala protiv Gaskea ili Iznera, u četvrtfinalu protiv Čilića ili Conge, a u polufinalu protiv Nadala ili Raonića.

U polovini žreba u kojoj je i srpski teniser nalazi se Rafael Nadal, dok je na drugoj strani kod Endija Marija Švajcarac Stan Vavrinka. Ono što bi trebalo napomenuti je i da je Huan Martin del Potro u polovini žreba u kojoj je i Mari. Marijev rival u prvom kolu biće Lukaš Rosol.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Viktor Troicki počinje turnir duelom sa Raduom Albotom, rival Dušana Lajovića je Benoa Per, dok Janko Tipsarević igra protiv Sema Kverija u prvom kolu.

US Open igra se za nagradni fond od 21.862.744 dolara.

Projektovana četvrtfinala:

Đoković – Čilić

Nadal – Raonić

Tim – Vavrinka

Nišikori – Mari
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

GOROSTASNI POLJAK PRVA PREPREKA BROJU 1: Novak protiv Janovica u prvom kolu US opena

Izvor: Kurir, 26.Avg.2016

...Biće to Novakovo 12 učešće na Otvorenom prvenstvu SAD, gde je do sada odigrao 66 mečeva uz bilans od 57-9..U 11 dosadašnjih učešća u Njujorku Novak je dva puta trijumfovao (2011 i 2015 godine), a čak četiri puta je bio finalista (2007, 2010, 2012 i 2013 godine)..Novak je pre godinu dana...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.