U toku je meč između Đokovića i Lapentija

Izvor: RTS, 26.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku je meč između Đokovića i Lapentija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pošto mu je 103. igrač svet Nikolasa Lapenti iz Ekvadora predao meč pri rezultatu 1:0 u setovima i 3:1 u drugom setu za četvrtog igrača sveta.

Meč je trajao sat i 10 minuta, a Lapenti je predao meč zbog povrede zgloba na nozi.

Novak Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igraće u drugom kolu gren slem turnira u Rolan Garosu protiv Ukrajinca Sergeja Stakovskog, koji je savladao Argentinca Brajana Dabula sa 3:1 u setovima - 4:6, 7:5, 7:6 (7:2), 6:3. Četvrti reket sveta i 23. godišnji Stakovski, koji zauzima 110. mesto na ATP listi, do sada se nisu sastajali.

Nagradni fond drugog grend slem turnira u sezoni - Otvorenog prvenstva Francuske je 7.322.320 evra.

Ukoliko bude igrao na očekivanom nivou Đoković do osmine finala neće imati protivnike sa značajnijim rejtingom, a potencijalan pritivnik u osmini finala biće mu Španac Tomi Robredo, 16. favoriti turnira.

Titulu u muškoj konkurenciji brani Rafael Nadal, dok je kod teniserki aktuelna šampionka Ana Ivanović.

Đoković - Lapenti 6:3, 3:1 (predaja Lapentija)

Na početku prvog seta teniseri su osvajali gemove na svoj servis, ali je Đoković u četvrtom gemu napravio brejk i posle osvojenog gema prilikom svog servisa poveo sa 4:1. Teniseri su zatim osvojili po gem na svoj servis, iako je Đoković imao tri brejk šanse. Lapenti je u sedmom gemu zatražio pomoć lekara pošto je povredio zglob na nozi. Nakon toga on je nastavio meč. Đoković i 103. igrač sveta su zatim uspeli da sačuvaju svoje servise nakon čega je srpski teniser osvojio prvi set sa 6:3.

Srpski teniser je u prvom gemu drugog seta napravio brejk i posle osvojenog gema na svoj servis poveo sa 2:0. Lapenti i Đoković su zatim osvojili po gem na svoj servis i pri rezultatu 3:1 za četvrtog nosioca Ekvadorac je predao meč zbog povrede.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.