Trka utroje za broj jedan: Nadal, Đoković i Federer

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Apr.2011, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trka utroje za broj jedan: Nadal, Đoković i Federer

Novak Đoković ruši sve pred sobom, osvojio je prva četiri turnira u 2011, pobedio čak pet puta ukupno Rodžera Federera i Rafaela Nadala, ima najubedljiviji početak sezone u istoriji, ali i dalje kod njegovog imena na ATP listi piše – broj 2.
Zato najveća dilema svetskog tenisa danas više nije da li će Srbin biti prvi na svetu, nego – kada će to postati. Nole >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je igrom i rezultatima pokazao da mu nema premca u 2011, ali to treba overiti i na kompjuterima koji prave svetski rejting.

Gotovo svi se slažu, pa čak i Nadal, da Nole ima velike šanse da to uradi do leta, koliko zbog fantastične forme, toliko zbog činjenice da Španac brani maksimalan iznos poena – prošle godine je nanizao trofeje Monte Karlu, Madridu, Rimu, Rolan Garosu i Vimbldonu.
Nema sumnje da će momak sa Majorke i ove godine biti favorit na svim terenima sa šljakom, ali kako godinu dana mlađi Beograđanin igra, nije teško zamisliti i da mu otkine neke od ovih titula.

Nikada u istoriji se nije dogodilo da jedan igrač osvoji sve najvažnije turnire na šljaci u istoj godini, biće jako teško ponoviti ovaj podvig – čak je i Nadal svestan koliko će biti komplikovano da završi naredna tri meseca bez poraza.
Iako poslednji turniri protiču u znaku ovog dueta, Federer još nije za otpisivanje. Setimo se samo koliko puta je, recimo posle Đokovićevog trijumfa u Melburnu 2008, ili posle Rafinog uspona na istom turniru 2009, Švajcarac bio slat u staro gvožđe, pa je uspevao da se vrati na vrh.
Federer sada ima jednu prednost, svi su ga pomalo zaboravili i on će u narednim mesecima igrati bez pritiska. Dovoljno fizički sačuvan i pošteđen od povreda, i dalje veoma kvalitetan, Švajcarac će vrebati svaku priliku da pomrsi račune vodećem duetu.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Rafael Nadal,   Federer

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.