Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2015, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trenira Novaka, a žaliće kad se povuku Rodžer i Rafa: Beker brine za budućnost tenisa

"Međutim, moramo da se zapitamo šta će biti kada Federer odluči da napusti tenis i šta će biti ukoliko se Nadal ne vrati na svoj nivo. Nemoguće je da se čitav sport osloni samo na Đokovića i Endija Marija", objasnio je Nemac

Iako trenira najboljeg tenisera sveta, Boris Beker ipak brine šta će biti kada tenis napuste Rodžer Federer >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Rafael Nadal. Bivši teniser, a sada član stručnog štaba Novaka Đokovića, smatra da beli sport mora da iznedri nove zvezde u godinama koje slede.

“Mislim da je muški tenis u jako zdravoj situaciji. Imamo sve veći rast popularnosti sporta u poslednjih 10 godina i brojke su neverovatne. Međutim, moramo da se zapitamo šta će biti kada Federer odluči da napusti tenis i šta će biti ukoliko se Nadal ne vrati na svoj nivo. Nemoguće je da se čitav sport osloni samo na Đokovića i Endija Marija“, rekao je Beker u razgovoru za britanski Bi-Bi-Si.

Ovaj 47-godišnji Nemac se potom osvrnuo na momke koji bi mogli da zamene neke od članova „velike četvorke“ i preuzmu primat u tenisu.

“Imamo nekoliko mladih Australijanaca, Nika Kirjiosa i Tanasija Kokinakisa, koji imaju dobre ličnosti i oni su vrlo zanimljivi za gledanje. Međutim, postoji velika razlika između mladih igrača i ’velike četvorke’ i zato moramo da budemo pažljivi u naredne dve ili tri godine“, istakao je trostruki osvajač Vimbldona.

Najpopularniji i najpoznatiji od četiri grend slema startuje u ponedeljak 29. juna, a Beker je upravo igrače iz „velike četvorke“ uvrstio među glavne favorite.

“Mislim da postoji veliko rivalstvo između Đokovića i Federera, Đokovića i Marija, kao i Đokovića i Nadala. Te mečeve svi očekuju sa nestrpljenjem i ta rivalstva su zaista velika. Dug period su Rodžer i Rafa bili glavni, ali poslednjih godina je bilo mnogo dobrih mečeva između Novaka i Endija. To sve čini ovaj sport posebnim i očekuju nas dve uzbudljive sedmice“, rekao je Beker.

Na predstojećem Vimbldonu titulu brani Novak Đoković, koji je prošle godine u finalu savladao Rodžera Federera sa 3:2 u setovima, a turnir će trajati do 12. jula.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Rafael Nadal

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.