Tantalove muke! Đoković slomio opasnog Švarcmana posle pet setova

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jun.2017, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tantalove muke! Đoković slomio opasnog Švarcmana posle pet setova

Naš teniser se plasirao u četvrto kolo Rolan Garosa, ali se ozbiljno namučio

Novak Đoković jeste "novi" posle promene stručnog štaba, ali povratak na sam vrh popločan je mukama. I to Tantalovim. Balansirao je naš teniser na ivici žileta protiv Dijega Švarcmana u trećem kolu Rolan Garosa, ali je na kraju uspeo da prelomi meč u svoju korist >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i dođe do pobede od 3:2 (5:7, 6:3, 3:6, 6:1, 6:1) iako je gubio s 1:2 u setovima.

Proveo je Đoković na terenu preko tri sata što nije dobro gledajući na potrošenu snagu, ali će mu ovakav duel možda i pomoći gledano na ceo turnir. Možda ovo bude ona inicijalna kapisla koja će zapaliti teniskog majstora iz Srbije.

Švarcman je po stilu veoma nezgodan, brz je, udarao je jako lopticu i dosta rizikovao što je Novaku napravilo mnoge probleme. Đoković nekako nije mogao da se prilagodi na njegov stil igre. Đoković je izgubio prvi set, vratio se u drugom, ali kada je Argentinac dobio treći i poveo s 2:1 bilo je jasno da je vrag odneo šalu.

Novak je u četvrtom setu pri vođstvu od 4:0 imao situaciju kada je gestikulirao ka svojoj loži, a sudija mu je oduzeo servis, posle čega je došlo do rasprave u kojoj je Đoković čak pitao sudiju da li zna srpski jezik pa ga zato kažnjava.

Đoković je tada dodatno ubrzao ritam, stavio je nogu na gas, završio taj set u svoj set, brejknuo Švarcmana već na stratu poslednjeg seta i tada je bilo jasno da će se Novak ipak plasirati u šesnaestinu finala Rolan Garosa.

Mnogo teže nego što se mislilo.

Đoković će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča Luka Puj - Albert Ramos.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ovim potezom je Novak oduševio planetu

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2017

Nije bio na svom nivou u trećem kolu Rolan Garosa, ali je Novak Đoković posle pet setova uspeo da slomi otpor odličnog Dijega Švarcmana iz Argentine...Imao je "gaučos" vođstvo od 1:0 i 2:1 u sertovima, ali u četvrtom i petom setu naš as je dominirao. Po završetku meča, Srbin je čestitao Argentincu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.