“TAJM”: Novak definitivno među najuticajnijima na svetu

Izvor: Sportski Žurnal, 18.Apr.2012, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“TAJM”: Novak definitivno među najuticajnijima na svetu

Najbolji igrač sveta Novak Đoković zauzeo je 14. mesto na preliminarnoj listi od 100 najuticajnijih ljudi na planeti koju svake godine objavljuje američki časopis 'Tajm'.
Konačna lista trebalo bi da bude objavljena kasno uveče po našem vremenu.
Đoković je istorijsku sezonu 2011. završio kao najbolji teniser na svetskoj rang listi, sa 12,6 miliona dolara zarade od pobeda na turnirima, tri gren >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << slem titule (Australijski open, Ju-Es open i Vimbldon) i savršenim 6-0 učinkom protiv Rafaela Nadala u finalima“.
Pošto je u sjajnom meču savladao Španca u finalu ovogodišnjeg Australijskog opena, najveći zabavljač među teniserima prešao je četvrtinu puta kako bi postao prvi igrač od Roda Lejvera 1969, koji je u jednoj sezoni osvojio sva četiri gren slem turnira', navodi se u Novakovom opisu na sajtu 'Tajma'.
Prvi na listi je košarkaš Njujorka Džeremi Lin, a iza Đokovića plasirala su se velika imena svetskog sporta, kao što su Jusein Bolt, Lionel Mesi i Majkl Felps, ali i ličnosti iz sveta muzike poput Adel, Lejdi Gage, Jusua n'Dura, Šakire, zatim političari poput Baraka Obame, Hilari Klinton i Angele Merkel.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.