Izvor: RTS, 26.Jan.2023, 12:02

Svetski mediji o zajedničkim fotografijama Srđana Đokovića i Putinovih pristalica

Otac Novaka Đokovića Srđan snimljen je kako pozira za fotografije sa pristalicama predsednika Rusije Vladimira Putina na Australijan openu, prenose britanski mediji.
Dolazeći na meč četvrtfinala, Srđan Đoković je zastao i slikao se sa navijačem koji drži rusku zastavu na kojoj je lik Vladimira Putina i nosi majicu sa odštampanim propratnim simbolom Z.

Video-snimak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tog događaja je objavio jutjuber Aussie Cossac.
Ruske i beloruske zastave i simboli zabranjeni su na tribinama Melburn parka otkako je ruska zastava na dan otvaranja istaknuta tokom utakmice između Ukrajinke Katerine Bajndl i Ruskinje Kamile Rahimove.
Simboli podrške ruskom predsedniku viđeni su u publici i u sredu uveče, posle Đokovićeve četvrtfinalne pobede nad Rusom Andrejem Rubljovom.
Grupa navijača sa srpskim obeležjima istakla je rusku zastavu sa Putinovim likom ispred Rod Lejver arene.
"Mala grupa ljudi istakla je neprikladne zastave i simbole i pretila radnicima obezbeđenja posle meča u sredu uveče pa je bila udaljena", navedeno je u saopštenju Teniskog saveza Australije.
U saopštenju se napominje i da je igračima i njihovim timovima uoči meča ukazano na pravila koji se tiču zastava i simbola, kako bi se izbegle "potencijalno uznemirujuće situacije".
Mediji navode da su se obratili za komentar Đokovićevom timu i da očekuju reagovanje srpskog tenisera.
Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće u petak od 9.30 protiv Amerikanca Tomija Pola u polufinalu Australijan opena, saopštili su organizatori u Melburnu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta ruske Ria novosti pišu o Srđanu Đokoviću nakon što je uslikan sa Putinovim pristalicama?

Izvor: Danas, 26.Jan.2023

O postupku Srđana Đokovića, oca srpskog tenisera Novaka Đokovića, koji je pozirao pred kamerama sa navijačima koji su doneli rusku zastavu na meč Na Australijan openu, izvestili su svi značajni svetski mediji, ali i ruska agencija Ria novosti.

Nastavak na Danas...

Oglasio se Srđan Đoković: Gledaću od kuće

Izvor: B92, 27.Jan.2023, 07:42

Srđan Đoković, Novakov otac, oglasio se zbog svih dešavanja na Australijan openu...On je nakon susreta srpskog tenisera sa Andrejom Rubljovim fotografisan u društvu navijača, koji su imali ruska obeležja, dok je jedan od prisutnih nosio majicu sa "Z" simbolom...Srđan je izdao saopštenje i saopštio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.