Svetski mediji: Publika protiv Đokovića, trauma za Federera, Dominator

Izvor: B92, 14.Jul.2019, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski mediji: Publika protiv Đokovića, trauma za Federera, "Dominator"

Trijumf Novaka Đokovića protiv Rodžera Federera u finalu Vimbldona sportska je vest dana.

Svi najugledniji svetski mediji u prvi plan stavljaju istorijski trenutak jer je srpski as do pete titule u Londonu stigao u prvom taj-brejku petog seta ikad i najdužem finalu.

Đoković je pobedio Federera posle dramatičnog spektakla u pet setova, posle petočasovne borbe – 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12.

"Đoković dobio triler protiv Federera, na neverovatan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << način, spasivši dve meč lopte kod 8:7 u petom setu, navodi britanski Bi-Bi-Si (BBC). Španski list "AS" ističe da je Đoković u neverovatnom finalu potvrdio da je teniski "Dominator".

"Đoković je ponovo zatvorio vrata Federeru na Vimbldonu, treći put ga dobio u finalu i 38-godišnjeg Švajcarca ostavio sa osećajem da možda nikad više neće osvojiti gren slem trofej", piše "AS".

Pročitajte još Novak na kakvog nismo navikli VIDEO

List "Marka" podseća da je Đoković osvajanjem 16. gren slem titule prišao Federeru na samo četiri i ostao veliki kandidat za najboljeg u istoriji.

"Između njih je Nadal sa 18 titula, ali ono što je posebno kod Đokovića jeste njegova sposobnost da se izvuče i vrati", konstatuje list i ističe da sigurno nije lako kad je publika protiv vas, a vi ste već dugo najbolji na svetu.

Nemački "Bild" ističe da je Federer izgubio još jednu epsku bitku od Đokovića.

"Federer još ima 20 titula, četiri više od Đokovića, ali ovo je treći poraz od Đokovića u finalima Vimbldona. Da li će uspeti da sa 38 godina prevaziđe traumu", pita se novinar Bilda.

Pročitajte još Đoković: Ja sam jedan od onih koje Federer inspiriše

Italijanska Gazeta delo Sport navodi da je "Đoković i dalje na svetskom teniskom tronu, ali koristi priliku i da čestita, kako navodi magičnom Federeru, na sjajnoj borbi. I mediji u regionu opširno izveštavaju o trijumfu Đokovića. Index.hr donosi naslov: Đoković osvojio Vimbldon u "najluđem finalu u istoriji".

"Gledali smo jedan od najvećih, najboljih, najdramatičnijih teniskih mečeva svih vremena. Čudesan meč. Hvala Federeru, hvala Đokoviću. Bio je ovo užitak, meč dvojice velikana koji ćemo prepričavati godinama. Ovo nije bio samo epski trenutak za istoriju tenisa, bio je to meč koji će postati deo sportske istorije", navodi hrvatski sajt.

Pročitajte još Poruka za Rodžera i Rafu: Ne napadajte Novakov forhend kada je bitno VIDEO

Portal "Klix.ba" ističe istorijski trijumf Đokovića, podseća na činjenicu da je spasio dve meč lopte i na kraju slavio u prvom taj-brejku petog seta koji je ikad odigran na Vimbldonu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Svetski mediji o trijumfu Đokovića: Dominator, ludo, trauma...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2019

Trijumf Novaka Đokovića protiv Rodžera Federera u finalu Vimbldona sportska je vest dana, a svi najugledniji svetski mediji u prvi plan stavljaju istorijski trenutak jer je srpski as do pete titule u Londonu stigao u prvom taj-brejku petog seta ikad i najdužem finalu..."Đoković dobio triler protiv...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.