Izvor: RTS, 24.Okt.2020, 12:33

Srpski derbi otvara turnir u Beču – Đoković protiv Krajinovića u prvom kolu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Filip Krajinović sastaće se u prvom kolu ATP turnira iz serije 500 u Beču, odlučeno je žrebom. Srpski derbi obeležiće prvu rundu takmičenja u austrijskom gradu u kojem Đoković nastupa posle 13 godina.
Davne 2007. je osvojio trofej pobedom nad Stanom Vavrinkom u finalu i sada se vratio u Beč zbog pokušaja da skupi dodatne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bodove.

Neće učestvovati na mastersu u Parizu, ali će mu ostati 1.000 bodova zbog prošlogodišnjeg trijumfa, pa će takmičenje u Beču biti prava prilika da dodatno uveća prednost nad drugoplasiranim Rafaelom Nadalom.
Žreb je odlučio da ga na startu očekuje duel sa sunarodnikom, a ukoliko trijumfuje, Novak ide verovatno Bornu Ćorića ili Tejlora Frica.
U projektovanom četvrtfinalu ga čeka šesti nosilac Dijego Švarcman, koji će početi turnir protiv Dušana Lajovića.
U polufinalu se Đokoviću predviđa susret sa trećim nosiocem Stefanosom Cicipasom, u čijoj četvrtini su još Denis Šapovalov, Karen Hačanov i Grigor Dimitrov.
Ni drugi nosilac Dominik Tim neće imati lagan posao na startu, pošto nastup započinje protiv Keija Nišikorija iz Japana.
Domaćeg igrača potom čeka bolji iz duela Stan Vavrinka – Kristijan Garin, a onda dva velika izazova u vidu ruskih tenisera – Andrej Rubljov i Danil Medvedev (polufinale).
Na turniru učestvuju još igrači poput Aleksa de Minora, Feliksa Ože-Alijasima, Gaela Monfisa...
Turnir u Beču počinje 26. oktobra i traje do 1. novembra, a igra se za nagradni fond od 1.409.510 evra.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković protiv Krajinovića u prvom kolu turnira u Beča

Izvor: Danas, 24.Okt.2020

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u prvom kolu turnira u Beču protiv sunarodnika Filipa Krajinovića, odlučeno je danas žrebom.

Nastavak na Danas...

Đoković trenirao pred nikad jači Beč FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 25.Okt.2020, 09:45

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u subotu uveče odradio je prvi trening u Beču.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.