Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2021, 00:39

Srbija mora da čeka: Novak i Nikola nisu uspeli da slome žilave Nemce

Đoković i Ćaćić poraženi od Kravica i Puca u trećem duelu drugog meča Dejvis kupa - 1:2

Austrija je počišćena 3:0, ali Nemačka se pokazala kao tvrd orah. Srpski teniseri nisu uspeli da obezbede drugu pobedu i overe plasman u četvrtfinale Dejvis kupa, ali i dalje imaju dobru šansu da se nađu tamo. S tim da sada zavise od drugih.

Za prolaz je potrebna bilo koja pobeda Austrije nad Nemačkom ili neki od povoljnih rezultata u drugim grupama koji bi našoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ekipi doneli mesto jedne od dve najbolje drugoplasirane selekcije.

Da bi se dogodio ovaj drugi scenario, u slučaju da Nemci savladaju Austrijance, našim teniserima trebaće pobeda Kanade protiv Kazahstana, Velike Britanije protiv Češke ili Hrvatske protiv Mađarske, da Amerikanci ne pobede Kolumbiju 3:0 i da Rusija dobije Španiju ili Španija Rusiju 3:0.

U odlučujućem meču protiv Nemačke Novak Đoković i Nikola Ćaćić poraženi su od Kevina Kravica i Tima Puca u dramatičnom meču s dva taj-brejka - 1:2 (6:7, 6:3, 6:7). Prethodno je Filip Krajinovć izgubio od Dominika Kepfera, a Đoković izjednačio pobedom nad Janom Lenardom Štrufom.

Ukoliko Austrija učini uslugu i pobedi Nemačku, Srbija će kao prvoplasirana u Grupi F igrati protiv pobednika Grupe C u kojoj su Francuska, Velika Britanija i Češka. Ako dalje bude išla kao drugoplasirana, potencijalni rivali su joj Španija, Rusija, Švedska, Kazahstan ili Kanada.

Ostaje da sačekamo ishode nedeljnih duela i navijamo za domaćine naše grupe, koja se igra u Insbruku.

Najbolji svetski teniser i 30-godišnji debitant u našoj reprezentaciji naišli su na žestok otpor žilavih Nemaca u meču koji je počeo brejkovima. Iskoristili su Nemci to da povedu 3:2. Potom nije više bilo izgubljenih servis-gemova, a rival je iskoristio sjajan procenat prvog servisa koji je iznosio čak 75 odsto. Odlučujućim u prvom setu ispostavio se mini-brejk za treći poen i vođstvo nemačkih tenisera 2:1. U drugom setu Novak i Nikola su dodali gas i uspeli da oduzmu servir rivalu za 5:3 i izjednačenje, ali u odlučujem setu Kravic i Puc ponovo su bili na visokom nivou, bolje koncentrisani i sigurniji na svoj servis.

DEJVIS KUP

Srbija - Nemačka 1:2

Krajinović - Kepfer 0:2 (6:7, 4:6)

Đoković - Štruf 2:0 (6:2, 6:4)

Đoković/Ćaćić - Kravic/Puc 1:2 (6:7, 6:3, 6:7)

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.