Sramotan tekst Gardijana: Ne zovite Đokovića GOAT

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 11:13

Sramotan tekst Gardijana: Ne zovite Đokovića GOAT

Britanski Gardijan imao nesvakidašnji tekst nakon istorijskog uspeha Novaka Đokovića.

Novak Đoković osvajanjem 23. grend slema postao je besmrtan, a pobedom u finalu Pariza protiv Kaspera Ruda vratio se na prvo mesto, ali postao i prvi teniser koji je u svojoj karijeri osvojio najmanje tri puta svaki slem.

Za sve svetske medije ovo je bio poseban trenutak da odaju priznaje Đokoviću, osim britanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gardijana, koji je objavio tekst Bena Brembla, pod naslovom, "23. grend slem Novaka Đokovića je rekord, ali molim vas, ne zovite ga GOAT".

"Sada kada je Novak Đoković osvojio 23. grend slem turnir i kada Nadal ima male šanse da ga sustigne, mnogi kažu da je Đoković najveći ikada. Ali takođe mnogi oklevaju da tvrde tako nešto. Federer izgleda jednako veliki. Ali da li brojevi mogu da lažu? Da", piše u tekstu Gardijana.

"Pretpostavimo da se pojavi teniser visok tri metra koji uvek servira asove. Nikada ne izgubi gem na svoj servis i uzme 30 grend slemova. Da li je on najveći ikada? Ne. Ideja je smešna. Ili ako pretpostavimo da izbije novi svetski rat i većina muškaraca bude mobilizovana, ali se grend slemovi još igraju. Dejv tada osvojio 30 grend slemova. Da li je Dejv najveći? Svakako da ne", stoji u tekstu.

Kako se navodi, brojke ne mogu da budu jasan pokazatelj da li je neko GOAT.

"Moratre da uračunate i druge stvari kao recimo ko je igrao u to vreme, kao i fizičke prednosti. Pa hajde da to uradimo. Od 2019. godine Đoković je osvojio osam titula na grend slemovima. Ali u tom periodu Federer je bio prestar i prečesto povređen da bi igrao na vrhuncu, a konkurencija je inače bila slaba. Nije da su ti grend slemovi bezvredni, ali manje vrede", ističe se.

Potom se dodaje i deo o tome šta po mišljenju autora treba da poseduje najbolji svih vremena.

"Mislim da je najveći teniser svih vremena neko ko bi na svom vrhuncu stalno pobeđivao svoje rivale na vrhuncu na raznim podlogama. Tu je veliki faktor mentalna stabilnost. "Velika trojka" ima tu zajedničku sposobnost da najbtinije poene igra dobro do kraja i zato je nejasno ko je tu najbolji. Ako sam u pravu i ovako gledamo ko je najveći ikada, ne može se utvrditi ko je najveći ikada. Ali je i dalje zabavno da se raspravljamo o tome", zaključuje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.