Školica života otvorena u Jaloviku

Izvor: RTS, 18.Maj.2017, 02:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Školica života" otvorena u Jaloviku

U Jaloviku, najvećem selu po površini u opštini Vladimirci, otvorena je deseta "Školica života". Izgradnju i opremanje vrtića, sa 8 miliona dinara finansirala je Fondacija "Novak Đoković".
Vrtić "Loptica" u Jaloviku pohađa četrdeset dvoje mališana. Savremeni objekat prilagođen je deci, u kojem kroz igru stiču prva znanja.

"Mogu vam reći da sam veoma ponosna što se danas nalazim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na čelu stanove koja je dobila jedan lep, novi objekat. Jalovik je mesto u kome ima dece, i to je prepoznala Fondacija. Verujem da će ovo biti jedan lep povod da se rađa što više dece u Jaloviku", kaže Zorica Milošević, direktorka PU "Suncokreti".
Zemljište i infrastrukturu za izgradnju vrtića, obezbedila je opština.
"Jedan ovakav predivan objekat je prava stvar za našu opštinu, selo Jalovik je jedno od najvećih. Nadamo se da će već sledeće godine u ovaj vrtić da ide oko 50 mališana. I ubuduće ćemo pomagati sve ovakve akcije", kaže Milorad Milinković, predsednik Opštine Vladimirci.
Vrtić u Jaloviku, jedini je objekat koji je Fondacija sagradila, ostale školice u Srbiji, uglavnom su nastale adaptacijom određenog prostora.
"Danas smo i zvanično otvorili desetu Školicu života, to je naš strateški projekat na koji smo ponosni. Negde sa otvaranjem ove školice, i krećemo da obeležavamo desetogodišnjicu rada Fondacije. Sva sredstva koja prikupimo, i energiju koju imamo, ulažemo u poboljšanje uslova za razvoj dece, širom Srbije, imamo puno projekata koji su trenutno u fazi realizacije, i kada dođe do momenta da se školica otvori, to je za nas najveće zadovoljstvo, kaže Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Fondacije.
U okviru projekta "Školice života - zajedno za detinjstvo", vaspitači iz Predškolske ustanove "Suncokreti" završili su dodatnu obuku za rad sa decom.
"CIP Centar za interaktvinu pedagogiju, podržava napore Fondacije da poveća obuhvat dece predškolskog uzrasta, programima predškolskog obrazovanja, u tom cilju, i u školici u Jaloviku, razvijamo program koji je usmeren na to da se podrži učenje među decom, druženje, igra dece uzrasta između tri i pet godina", kaže Olga Lakićević iz Centra za interaktivnu pedagogiju.
Za deset godina postojanja, u brojne projekte i programe, Fondacija je uložila oko 10 miliona evra.
rts.sabac@rts.rs
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.