Jubilarna deseta Školica života za mališane u Jaloviku!

Izvor: Telegraf.rs, 17.Maj.2017, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jubilarna deseta Školica života za mališane u Jaloviku!

U mestu Jalovik, Opština Vladimirci, danas je svečano otvorena jubilarna deseta Školica života u okviru Predškolske ustanove "Suncokreti", zahvaljujući donaciji Novak Đoković Fondacije.

Fondacija je uložila 8.000.000 dinara u kompletnu izgradnju i opremanje objekta igračkama i didaktičkim sredstvima, kao i postavku mobilijara za igru u dvorištu. Organizovana je, takođe, i obuka vaspitača i ostalih >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << članova lokalne zajednice koji su usmereni na rad sa decom.

Opština Vladimirci beleži porast broja novorođene dece, što je ujedno bila i dodatna motivacija za rad na ovom projektu. S obzirom na to da su kapaciteti u mestu Jalovik  već bili popunjeni, Fondacija je pre dve godine odlučila da će ovo selo postati bogatije za jedan novi objekat, istakla je Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Fondacije.

Foto: Promo

- Otvaranje desete Školice života za nas ima vrlo jaku simboliku. Ove godine obeležavamo deset godina rada i sa ponosom se osvrćemo na sve što je Novak Đoković Fondacija uradila da naša deca imaju bolje uslove za učenje i druženje. Prethodne dve godine smo aktivno radili na izgradnji i opremanju novog objekta u Jaloviku, a zahvaljujući uspešnoj saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave i zajednice uspeli smo da izgradimo jedan novi kutak i kreiramo bezbedan prostor za oko 60 mališana iz ovog mesta, ali i susednih naselja - rekla je Džudža Jakovljević.

Direktorka PU "Suncokreti" Zorica Milošević dodala je da je ova ustanova kroz partnerstvo sa Fondacijom u okviru projekta Školice života unapredila svoj rad.

Foto: Promo

- Obezbedili smo radosno detinjstvo za svu decu i dali im mogućnost za uključivanje u predškolsku ustanovu. Zahvaljujući Fondaciji, ustanova ima nov, savremen, lepo opremljen, prilagođen prostor za decu, u kom će kroz igru sticati svoja prva znanja - izjavila gospođa Milošević.

Predsednik opštine Vladimirci, Milorad Milinković, istakao je značaj ovog projekta.

- Projekat Školice života je veoma značajan za opštinu, jer je na taj način proširena mreža predškolskih ustanova. Selo Jalovik, najveće po površini u Opštini Vladimirci, dobilo je moderan objekat u kome će deca imati iste mogućnosti za sticanje znanja kao i deca koja žive u gradskim sredinama. Opština Vladimirci se zahvaljuje Fondaciji Novak Đoković što je izabrala našu Opštinu i uložila velika novčana sredstva da deca iz ruralnih područja dobiju mogućnost da se adekvatno vaspitaju i obrazuju - istakao je gospodin Milinković.

Foto: Promo

Deo sredstava za desetu Školicu života donirala je kompanija JLL. Partner na ovom projektu je CIP Centar za interaktivnu pedagogiju.



(Telegraf.rs/ PR)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO ZA 10 GODINA FONDACIJE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Jubilarna deseta Školica života za mališane u Jaloviku

Izvor: Kurir, 17.Maj.2017

...Fondacija je uložila 8000000 dinara u kompletnu izgradnju i opremanje objekta igračkama i didaktičkim sredstvima, kao i postavku mobilijara za igru u dvorištu Organizovana je, takođe, i obuka vaspitača i ostalih članova lokalne zajednice koji su usmereni na rad sa decom..Opština Vladimirci...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.