Sjajni Đoković doneo i drugu pobedu Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2022, 10:57

Sjajni Đoković doneo i drugu pobedu Evropi

Novak Đoković i Mateo Beretini savladali su Džeka Soka i Aleksa de Minora sa 2:0 (7:5, 6:2) i Timu Evropa doneli nova dva boda. Evropljani sada vode sa 8:4.

Samo desetak minuta nakon pobede nad Tijafoom - 2:0, Novak je ponovo izašao na teren u paru sa Beretinijem ukrstili su rekete sa Sokom i De Minorom. Velika borba tokom celog meča, naš as vidno raspoložen dominirao je i na ovom meču.

Rivali iako su pre meča važili za favorite nisu uspeli da pronađu dobitnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << formulu za igru evropljana. Na kraju pobeda Tima Evropa za korak bliže konačnom trijumfu.

Đoković i Beretini su bolje ušli u ovaj duel. Dobili su svoj servis, a potom i oduzeli servis rivala. Dugo su čuvali prednost i koristili svaku priliku da zaprete na servis rivala. U osmom gemu propustili su brejk i set loptu. Već u narednom gemu Sok i De Minor vraćaju brejk, a potom stižu i do izjednačenja, 5:5.

Kada se očekivalo da će set otići u taj brejk, Đoković i Beretini nisu mislili tako. Nakon osvojenog servisa Đokovića sa nulom, na servis rivala uspeli su da iskoriste brejk i set loptu i dobiju prvi set sa 7:5.

Nastavili su Đoković i Beretini u istom ritmu. Ponovo su bili sigurni na svoje servise i koristili svaku priliku da zaprete na servis rivala. U četvrtom gemu koriste brejk loptu i dolaze do prednosti od 3:1.

Tim Evropa je uspeo da sačuva stečenu prednost, a u osmom gemu koriste drugu meč loptu na servis rivala i stavljaju tačku na ovaj meč -6:2 u drugom setu.

Tim Evropa sada vodi protiv Tima Sveta sa 8:4.

Novak Đoković savladao Francisa Tiafoa sa 2:0 po setovima 6:1, 6:3 i doneo Timu Evrope novo vođstvo. Evropljani sada vode sa 6:4.

Dva i po meseca Novak nije bio na terenu, još od finala Vimbldona, ali to se večeras nije primetilo u njegovoj igri. Dominirao je tokom celog meča, brzo slomio otpor protivnika kome nije dao šanse da zapreti. Na kraju ubedljiva i brza pobeda našeg tenisera. Dovoljan je podatak da je Tiafo prvi poen na Novakov servis osvojio tek na početku drugog seta.

Savršen prvi set za našeg asa. Na svoj servis nije izgubio nijedan poen. Protivniku je sa druge strane dozvolio da osvoji samo uvodni gem. Potom je naš teniser uz dva brejka osvojio sve gemove i prvi set dobio sa 6:1. Prvi set trajao je samo 23 minuta.

Na početku drugog seta Novak je ponovo oduzeo servis rivalu. Potom je došlo do opuštanja pa je Tijafo stigao do svoje prve brejk prilike. Novak se brzo vraća odbija taj napad i potvrđuje brejk.

Nastavo je Đoković da tera rivala da se pomuči za svaki poen, konstantno je pritiskao servis Tijafoa, ipak Amerikanac iz drugog pokušaja uspeva da osvoji prvi gem u drugom setu.

U narednom gemu na servis rivala Novak je propustio dve brejk prilike, Tijafo se izvukao i ostao u setu sa jednim brejkom zaostatka.

Đoković je kotrolisao rezultat u nastavku, u devetom gemu ponovo je pritinuo servis rivala, stigao do dve meč lopte iskoristio je prvu i stavio tačku na ovaj meč - 6:3 u drugom setu. Drugi set trajao je 50 minuta.

Španski teniser Rafael Nadal povukao se danas sa Lejver kupa u Londonu, a njegovo mesto u Timu Evrope zauzeo je Britanac Kameron Nori, koji je poražen od Amerikanca Tejlora Frica sa 6:1, 4:6, 10:8.

Prethodno je Italijan Mateo Beretini savladao Feliksa Ože-Alijasima iz Kanade sa 7:6 (11), 4:6, 10:7.

Rafael Nadal je kasno sinoć bio deo oproštajnog meča slavnog Švajcarca Rodžera Federera, koji se povukao iz tenisa, a njih dvojica su poražena u dublu od DŽeka Soka i Frensisa Tijafoa iz SAD sa 4:6, 7:6 (2), 11:9.

Novak: Najdivniji momenat koji smo ikada doživeli 

Novak Đoković je sumirao utiske prve pobede nakon finala Vimbldona i oproštaja Rodžera Federera. Đoković je u subotu u prvom meču još od 10. jula i finala Vimbldonarazbio Frensisa Tijafoa sa 2-0 u setovima.

Srpski teniser je bio izuzetno zadovoljan svojom igrom.

"Hvala svima što ste večeras došli, mnogo nam znači. Nisam igrao par meseci, poslednji meč je bio u blizini ove dvorane u finalu Vimbldona. Moram da kažem, poprilično solidan meč sa moje strane... Dobro sam video loptu, nisam mnogo toga uradio loše i sa riternom ne mogu da budem sa povratkom na Tur. Pobeda je i za tim nakon veoma emotivnog jučerašnjeg dana. Nije bilo lako 'restartovati' se. Drago mi je zbog dobre partije i toga što sam timu doneo dva poena",izjavio je Đoković.

Emocije su u petak bile na vrhuncu zbog oproštaja Federera.

"Mislim da ćemo se svi složiti da je ovo bio jedan od najdivnijih momenata koje smo doživeli, da li uživo ili na TV-u. I to širom sveta. I to ikada. Svi smo znali da će to biti emotivan oproštaj. Mislim da nas je sve obuzeo trenutak. Bio je to miks emocija – tužan sam bio jer je jedan od najvećih sportista odlazio iz tenisa, ali, sa druge strane, videti ga srećnog zbog toga kako se sve razvilo, zbog toga sam bio veoma srećan što sam mogao da prisustvujem ovome. Jedan od najdivnijih trenutaka koje sam ikada doživeo. Siguran sam u to. Pričam za sebe, ali ono zbog čega sam bio najemotivniji je bilo kad su mu deca izašla na teren. To me je rasplakalo. Bio je to divan trenutak. Bilo je lepo videti Mirku, roditelje, decu i sve koji su bili neizbrisiv deo njegove karijere i života",rekao je Novak i nastavio:

"Razumem i saosaećam sa Rodžerom, jer u potpunosti razumem šta je potrebno da se desi da toliko dugo budete na Turu. Ovo je individualni sport i ljudi misle da smo tu samo mi, pobedili ili izgubili nama idu krivica ili pohvale. To je donekle istina, ali ništa ne bismo mogli da uradimo bez podrške najbližih. Njegova žena Mirka i ostali su mu dozvolili da toliko dugo igra na najvišem nivou. Sada već previše pričam... Ima baš mnogo toga što želim da kažem, izvinjavam se, dugo nisam bio na Turu... A, prisustvovao sam nečemu što je neverovatno, ali ipak sada moram da bežim jer moram da sam opet na terenu za 20 minuta".

Ipak, bilo je vremena za poslednje pitanje pred dubl sa Beretinijem.

"Igranje sa Mateom će biti zabavno. Vežbaću italijanski na terenu. Nadam se da ćemo doneti novu pobedu Timu Evrope".

Bartoli: Novak će imati najviše titula, Nadal se povlači

Bivša francuska teniserka Marion Bartoli izjavila je da će srpski teniser Novak Đoković biti igrač sa najviše osvojenih grend slem titula i da očekuje da će Španac Rafael Nadal dogodine da se povuče iz tenisa.

Nadal je osvojio 22 grend slem trofeja, jedan više od Đokovića.

"Predviđam da će Novak biti teniser sa najviše osvojenih grend slemova. Jedino na tom putu može da ga spreči korona virus i to što se nije vakcinisao, odnosno da neće moći da učestvuje na gren slemovima, ali nadam se da se to neće dogoditi", rekla je Bartoli za Stadijum astro.

Šampionka Vimbldona iz 2013. godine smatra da Nadalovo telo više ne može da izdrži napore vrhunskog tenisa.

"Ne vidim da će se Nadal profesionalno baviti tenisom posle 2023. godine. To je moje mišljenje, videćemo kako će se razvijati situacija. Često je povređen i telo teško da će moći da izdrži sve te napore, s obzirom na to da je već u poznim teniskim godinama", izjavila je Bartoli.

Francuskinja je od tenisa zaradila malo više od 11 miliona dolara, osvojila je osam titula u karijeri, uključujući i jedini grend slem Vimbldon, a najbolji plasman na WTA listi ostvarila je 2012. godine kada je bila sedma teniserka planete.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.