Rolan Garos izdao saopštenje zbog Đokovićeve poruke o Kosovu

Izvor: B92, 30.Maj.2023, 18:27

Rolan Garos izdao saopštenje zbog Đokovićeve poruke o Kosovu

Organizatori Rolan Garosa oglasili su se dan nakon što je Novak Đoković poslao poruku podrške srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Đoković je u prvom kolu pobedio Aleksandra Kovačevića u tri seta posle čega je na objektivu kamere prema tradiciji napisao poruku posle pobede. Ovoga puta je ona imala veći značaj.

"Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju", napisao je Đoković.

Odmah nakon toga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se pokrenula tema da li će srpski teniser biti kažnjen, a on sam je rekao da ne zna da li će se to desiti.

Ako je suditi prema saopštenju organizatora Otvorenog prvenstva Francuske – to se neće desiti.

"Povremeno, diskusije o međunarodnim vestima dođu u kružook turnira, što je i razumljivo. Redovno o tome raspravljamo na Grend slem sednicama, gde su predstavljena sva četiri Grend slem turnira. Ista pravila se primenjuju na sva četiri Grend slem turnira. Sudije na turnirima i supervizori se trude da se ona poštuju. Poruke se prenose timovima onih igrača kojih se te stvari dotiču", stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rolan Garos 2023: Priština traži da Novak Đoković bude kažnjen zbog „širenja srpske nacionalističke propagande“, Srbi mu šalju zastavu

Izvor: Danas, 31.Maj.2023, 13:00

REUTERS/Ciro De Luca Novak Đoković ponovo je u centru pažnje svetske javnosti, manje zbog uspešnog početka grend slema Rolan Garos, više zbog poruke o Kosovu i Srbiji. Posle pobede nad Aleksandrom Kovačevićem na startu Rolan Garosa u Parizu, 36-godišnji Đoković je na kameri ispisao poruku...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.