Rekao sam Alkarasu da moramo trenirati kao životinje da bismo dostigli Đokovića

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 22:19

"Rekao sam Alkarasu da moramo trenirati kao životinje da bismo dostigli Đokovića"

Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkarasa, kaže da je Novak Đoković velika motivacija i inspiracija za njegovog pulena.

Ferero je u razgovoru za "La Nacion" upitan o odnosu koji ima sa Karlitosom, kao i to – da li je tačno da momku iz Mursije nisu dozvolili da kupi sebi automobil pre nekoliko godina.

"Sve u svoje vreme. Bio je premlad da razmišlja o ovakvim stvarima. Morao je da razmišlja o tenisu, da se malo više razvija kao ličnost i onda, kad malo ostariš, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << možeš da imaš neki hir. Znam anegdotu o Rafi (Nadalu), koji je želeo da kupi Aston Martina i njegov otac (Sebastijan) mu je rekao da će ga kupiti ako osvoji Vimbldon. I to je bio cilj koji je na kraju ispunio i kupio ga. Takođe volim da postavljam ciljeve Karlosu, ne samo da kupi ovo ili ono ako pobedi, ne samo materijalne stvari", rekao je Ferero.

Novak Đoković već skoro dve decenije igra na visokom nivou. Kojoj generaciji tenisera pripada, Fererovoj ili ovoj sadašnjoj?

"Obe. Prilagođavao se baš kao i Rafa i Rodžer, koji su počeli u naše vreme, a godine su prolazile, a na kraju završavaju danas, ovde. Život ide dalje, ljudi moraju da se prilagođavaju", kazao je Ferero i iskazao poštovanje Novaku:

"Divljenje i poštovanje. Kada provodite vreme sa nnjim na turnirima, vidite njegovu želju, razlog zašto je u savršenoj kondiciji da nastavi da se takmiči. Kako se brine o sebi, kako trenira, tu motivaciju koju još uvek pokazuje. Tome se najviše divim. Volim da uzimam nešto od igrača i onda dajem primere Karlosu. Novak je očigledno uvek jedan od njih. Nisam morao previše da pokazujem Rafu Karlosu, pošto je njemu uvek poklanjao veliku pažnju".

Ferero ističe da sada na Grend slemovima ima više favorita nego ranije.

"Mislim da je sledeća generacija veoma dobra, biće borbe za osvajanje Grend slemova. Sa 'velikom trojkom' Tur je bio zatvoren poslednjih 20 godina. Sada je lepo što ima četiri, pet ili šest kandidata na Grend slemovima. Za mene je to loše, jer želim da Karlos pobedi i voleo bih da ih nema toliko, ali za ljude je to spektakularno".

Novakovo osvajanje Torina bila je inspiracija za joše veći rad Alkarasa.

"Rekao sam Karlosu prošle godine, kada je Novak osvojio Završni masters: 'Jesi li video to?' Sada nam preostaje da treniramo kao životinje da bismo dostigli Novakov nivo. Janik će to uraditi, moramo i mi'. On je odgovorio: 'Da, da, idemo'. To je motivacija, zaraza", zaključio je Ferero.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.