Proslavlja se uspeh sportista

Izvor: B92, 29.Jan.2012, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslavlja se uspeh sportista

Kosovska Mitrovica/Beograd -- Uspeh srpskih sportista proslavljao se večeras širom zemlje.

Kolona automobila uz zvuke sirena i srpske trobojke proslavljala je večeras uspeh Novaka Đokovića, osvojeno evropsko zlato srpskih vaterpolista i srebro srpskih rukometaša

Ovacijama, skandiranjem i pesmom Beograđani slave blistave uspehe srpskog sporta.

Centralnim gradskim ulicama kruže automobili sa uključenim sirenama, a više stotina uglavnom mladih usklicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pesmom pozdravlja nacionane sportske heroje.

"Srbija, Srbija", odjekuje na Trgu Republike, tradicionalnom mestu okupljanja posle velikih uspeha srpskih sportista.

Ogrnuti državnim zastavama, sa brojnim nacionalnim simbolima mladići i devojke u oduševljenju proslavljaju dan "srpskog sportskog ponosa".

U ispunjenim lokalima uz pesmu se uzvikuju imena sportskih heroja, a iz automobila koji kruže od Slavije do Kalemegdana otpozdravlja se Đokoviću, vaterpolistima i rukometašima na velicanstvenim rezultatima.

U svim lokalima i sportskim kladionicama u Kosovskoj Mitrovici ali i u domovima, od ranih jutarnjih sati pratio se nastup naših finalista.

Nakon pobeda Đokovića i vaterpolo reprezentacije Srbije nije se krilo oduševljenje među Srbima u ovom gradu, a mogli su se čuti i pucnji petardi kao i vatromet.

Jedini problem Srbima u Kosovskoj Mitrovici su predstavljale česte redukcije električne energije, koje su s vremena na vreme prekidale praćenje direktnih televizijskih prenosa.

Inače, Vaterpolo i Rukometni savezi Srbije dogovorili su se da se doček reprezentativaca održi sutra u 20 sati ispred Starog dvora.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.