Problemi na početku, pa rapsodija - Đoković u polufinalu Rolan Garosa!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2020, 09:55

Problemi na početku, pa rapsodija - Đoković u polufinalu Rolan Garosa!

Novak Đoković je savladao Španca Pabla Karenja-Bustu sa 3:1 po setovima 4:6, 6:2, 6:3, 6:4 i plasirao se u polufinale Rolan Garosa gde ga očekuje duel sa Grkom Stefanosom Cicipasom.

Ðoković je posle preokreta i tri sata i 13 minuta igre uspeo da trijumfuje protiv rivala s kojim se poslednji put susreo na US openu , kada je zaradio diskvalifikaciju zbog toga što je sudiju pogodio loptom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
U borbi za finale Ðoković će se sastati sa Grkom Stefanosom Cicipasom, koji je ranije danas pobedio ruskog tenisera Andreja Rubljova.

Španski teniser na pravi način iskoristio je lošiju igru srpskog igrača u prvom setu i posle 50 minuta igre i dva brejka poveo je u setovima.

Drugi set doneo je buđenje Ðokovića, koji je podigao nivo igre, dva puta je oduzeo servis rivalu i došao do izjednačenja.

U nastavku meča, Ðoković je prvi došao do brejka i na startu trećeg seta poveo je 2:0.

Prednost je imao sve do petog gema, u kom Španac uzvraća i unosi malo neizvesnosti u duel.

Držao se Karenjo Busta do rezultata 4:3, ali je u narednom gemu poklekao i dozvolio Ðokoviću da ga još jednom brejkne, što je Srbin iskoristio i preokrenuo rezultat na 2:1 u setovima.

Četvrti set doneo je veliku borbu, oba tenisera bila su sigurna na servisu, a brejk se desio tek u sedmom gemu, kada je Novak poveo sa 4:3.

Morao je Ðoković u svom servisu gemu da spasi tri brejk lopte, ali je nakon toga rutinski je odradio posao, iskoristio prvu meč loptu i plasirao se među četiri najbolja igrača na gren slemu u Parizu.

Cicipas nadigrao Rubljova za polufinale 

Grk Stefanos Cicipas savladao je Rusa Andreja Rubljova sa 3:0 po setovima 7:5, 6:2, 6:3 i plasirao se u polufinale Rolan Garosa.

Grk je u posle preokreta u prvom setu uspeo da slomi otpor Rubljova. Vratio se Cicipas u meč, zaigrao odlučnije, dok je sa druge strane protivnik sve više grešio i tako mu olakšao posao. Na kraju zaslužen plasman Cicipasa u polufinale Rolan Garosa.

Sve je lepo krenulo po Rubljova. Diktirao je tempo i uz jedan brejk došao do prilike da servira za set - 5:3. Tada se budi Cicipas, u poslednjem momentu koristi priliku i vraća brejk. Nakon sigurnog servisa, ponovo oduzima servis protivniku i rešava prvi set u svoju korist - 7:5, Rubljov nije imao prilike za popravni.

U drugom setu Rubljov nije imao rešenja za igru Cicipasa, koji je nastavio u istom ritmu. Za nešto više od pola časa igre rešio je set u svoju korist, dozvolivši protivniku da osvoji samo dva gema. U šestom i osmom gemu Grk je oduzeo servis protivniku - 6:2 u drugom setu.

U trećem setu ključan je bio četvrti gem kada je Cicipas uspeo da iskoristi prvu brejk loptu i došao do prednosti. Nastavio je Grk da pritiska servis protivnika, u osmom gemu propustio je meč loptu kada je servirao Rubljov.

Potom je Cicipas osvojio svoj servis sa nulom i stavio tačku na ovaj meč - 6:3 u trećem setu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.