Poraz Đokovića u četvrtfinalu u Rimu

Izvor: Politika, 30.Apr.2010, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Đokovića u četvrtfinalu u Rimu

RIM – Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale turnira masters serije u Rimu, pošto je posle maratonske borbe, koja je trajala tri sata i 17 minuta, izgubio od Španca Fernanda Verdaska rezultatom 7:6 (7:4), 3:6, 6:4.

Na taj način srpski teniser nije uspeo da odbrani prošlogodišnje finale sa ovog turnira, ali će ipak zadržati drugu poziciju na ATP listi, jer trenutno trećeplasirani Rafeal Nadal, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << brani titulu, može samo da potvrdi prošlogodišnje bodove.

Do pre dve sedmice Đoković je imao pet vezanih pobeda protiv Verdaska, ali je Španac najpre u Monte Karlu, a potom i danas uspeo da prekine tu seriju, pa drugi igrač sveta u međusobnim susretima sada vodi 5:4.

U današnjem meču Verdasko je zasluženo stigao do pobede, jer je u prvom i trećem setu stalno bio u vođstvu. U prvom je dva puta servirao za set, ali je Đoković dva puta pravio brejkove i izborio taj brejk, koji je ipak pripao Špancu.

Drugi set u potpunosti je propao Đokoviću, koji je u trećem i petom gemu oduzeo servise Verdasku, koji je nakon toga samo statirao i čekao odlučujući deo igre.

U trećem setu Španac je ponovo zaigrao na vrhunskom nivou i gledaoci su tada mogli da uživaju u izuzetno kvalitetnoj igri obojice tenisera. Viđen je veliki broj veoma lepih poena, a do prednosti je stigao Španac, koji je u trećem gemu, posle velike borbe i nekoliko izjednačenja, uspeo da napravi brejk.

Ispostavilo se da je to bio jedini brejk u trećem setu. Srpski teniser imao je dve prilike da se vrati, ali je Verdasko odličnim servisima to sprečio i na kraju zasluženo stigao do pobede.

Verdasko će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča u kome se sastaju Žo Vilfred Conga i David Ferer, a Đoković dolazi u Beograd, gde će naredne sedmice braniti titulu na Srbija openu.

Tanjug

[objavljeno: 30/04/2010]
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poraz Đokovića u četvrtfinalu

Izvor: Glas javnosti, 01.Maj.2010, 07:01

RIM - Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale turnira masters serije u Rimu, pošto je juče posle maratonske borbe, koja je trajala tri sata i 17 minuta, izgubio od Španca Fernanda Verdaska rezultatom 7:6 (7:4), 3:6, 6:4...Na taj način srpski teniser nije uspeo da odbrani prošlogodišnje...

Nastavak na Glas javnosti...

Rim: Španac u finalu

Izvor: Sportal.rs, 01.Maj.2010

Rimski Masters dobio je danas prvog finalistu. U okršaju dva Španca bolji je bio David Ferer, koji je u dva seta pobedio Fernanda Verdaska rezultatom 7-5, 6-3, a u borbi za trofej 17.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.