Pomoć Fondacije Đoković petrovačkom vrtiću

Izvor: RTS, 26.Jun.2014, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć Fondacije "Đoković" petrovačkom vrtiću

Fondacija "Novak Đoković" će s 10 miliona dinara finansirati obnovu vrtića "Galeb" u Petrovcu na Mlavi, koji je teško oštećen u polavama. Petrovac na Mlavi je prva opština u Srbiji koja dobija pomoć te fondacije.

Od 15. maja, kada je njihov vrtić "Galeb" poplavila Mlava, 350 petrovačkih mališana je bez svog drugog doma. Poplava je uništila prizemlje vrtića od 750 kvadrata, radne prostorije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kancelarije, učila. 

Kako za saniranje štete Predškolska ustanova i opština nisu imali dovoljno sredstava, zatražili su pomoć Fondacije "Novak Đoković".

"Kontaktirali smo Fondaciju, oni su nas evidentirali tamo jer smo bili u saradnji sa Ministarstvom prosvete i javili su se", kaže Tatjana Gligorovska, direktorka vrtića.

Ugovorom izmeđ Fondacije "Novak Đoković" i opštine Petrovac na Mlavi, vrednim deset miliona dinara, predviđena je obnova prostorija i njihovo opremanje novim nameštajem i učilima. Fondacija takođe obezbeđuje i izvođače radova.

"Odlučili smo se da u područjima koja su bila pogođena u poplavama u velikoj meri pomognemo u smislu da ćemo praktično davati donacije kako bi se ustanova obrazovanja obnovila", istakla je Gorana Džudža Jakovljević iz Fondacije.

Petrovac na Mlavi je prva opština u Srbiji koja je od Fondacije "Novak Đoković" dobila pomoć. U toj opštini bilo je poplavljeno oko 400 objekata, a vrtić "Galeb", inače jedini u gradu, najviše je oštećen.

Predsednik Opštine Petrovac na Mlavi Radiša Dragojević ističe da je u pitanju najznačajnija donacija.

"To je najznačajnija donacija do sada i po vrednosti, ali posebno nam je drago jer dolazi iz fondacije našeg proslavljenog sportiste", rekao je Dragojević. 

Iz prostorija vrtića već se izvlači vlaga i ruše vodom natopljeni gipsani pregradni zidovi. Ako sve bude po planu, već u septembru petrovački predškolci biće ponovo na okupu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Fondacija "Đoković" pomaže petrovačkom vrtiću

Izvor: RTS, 26.Jun.2014

Fondacija "Novak Đoković" će s 10 miliona dinara finansirati obnovu vrtića "Galeb" u Petrovcu na Mlavi, koji je teško oštećen u polavama. Petrovac na Mlavi je prva opština u Srbiji koja dobija pomoć te fondacije...Od 15. maja, kada je njihov vrtić "Galeb" poplavila Mlava, 350 petrovačkih mališana...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.