Izvor: Politika, 16.Jan.2014, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakao tačno u podne

Novak Đoković i Ana Ivanović na vrućini trenirali za današnje mečeve trećeg kola: u 9 č po našem vremenu Ivanović – Stosur, sledi Đoković – Istomin

Od izveštača „Žurnala”

Melburn – Jedan sat u sauni i beg u hladovinu. Tako su proveli treninge i Novak Đoković i Ana Ivanović. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Srpski asovi su odradili 60-minutne radne obaveze tačno u podne. Trenirali su na susednim terenima, što se naročito dopalo našim navijačima, jer su stalno prelazili sa jednog na drugi u poteri za autogramima.

Đoković je na okupu imao kompletan stručni štab. Boris Beker je vodio glavnu reč, ali tu su bili i Miljan Amanović, fizioterapeut, kome su zbog paklene vrućine ovih dana sigurno pune ruke posla, i Điđi Fil-Grič, Đokovićev kondicioni trener, čiji plodovi rada sada dolaze do izražaja.

Sa Anom je bio samo Nemanja Kontić, njen trener.

Interesantno je da je Đoković imao još jedan trening zakazan za popodne, međutim, nije se pojavio. U tom trenutku je na snazi bilo pravilo o ekstremnoj vrućini a ono zabranjuje i treninge.

Rodžer Federer je takođe ima zakazan trening u tom terminu, ali on je otišao u obližnju dvoranu u sklopu kompleksa, jer je nekoliko časova kasnije igrao meč.

Ono što je izuzetno važno za što kvalitetniji nastavak turnira srpskih igrača to je da će oboje danas igrati na areni „Rod Lejver”, i to uveče po lokalnom vremenu, tako da neće biti u opasnosti ni od sunca, ni od prevelikih temperatura.

Za Novaka se ne očekuje da ima težak posao, jer niti je Istomin kalibra koji bi trebalo da ugrozi šampiona, niti je on u slaboj formi da bi bio u opasnosti.

U prethodna tri meča, Uzbekistanac ruskog porekla je uzeo samo jedan set, i to letos na Kanadskom openu.

Međutim, sa Anom je drugi slučaj. Samanta Stosur je njoj sličnog kvaliteta – jedan grend slem pehar, mnogo oscilacija – tako da je sve moguće. Iako je reč o domaćoj igračici, to neće biti velika prednost za Stosurovu, jer je ona uvek ovde igrala pod velikim pritiskom, pa je najbolje rezultate postizala na Ju-Es openu (titula) i Rolan Garosu (finale).

– Ana je od kraja prošle sezone odlično igra – zna Australijanka šta je čeka. –Igrali smo dva puta u finišu 2013, ja sam pobedila u Moskvi a ona u Sofiji. Bile su to neizvesne partije.

Aduti srpskih asova u ova dva meča su i njihove serije bez poraza. Novakova je mnogo duža – već je stigao do 26 – od poraza od Nadala u finalu Ju-Es opena nije okusio gorčinu neuspeha. Dalje, Đoković još od 2010. na Kvinsu nije poražen od igrača Istominovog kvaliteta. Tada ga je nadigrao Belgijanac Malis, ali njemu je igra na travi specijalnost, dok je u Melburnu Novak specijalista.

Anina serija je kraća, ali dovoljno uspešna da bude ohrabrujuća. Ivanovićeva u ovoj godini nije izgubila nijedan meč a za sobom ima sedam pobeda. Prvo je u Oklendu osvojila titulu, a onda je ovde dobila dva meča.

Međutim, njoj kao ohrabrenje može da posluži serija dobrih turnira koja datira od jesenas. U Lincu je igrala finale, u Moskvi četvrtfinale a u Sofiji polufinale. Tačno se videlo da joj je forma u usponu i to je overila već na prvim turnirima 2014.

Nole i Ana su u Melburnu na različitim kolosecima žreba i tako će ostati i ako pobede danas. Za razliku od Đokovića koji ima lak put do završnice, Ivanovićeva je dobila najteži mogući.

Jer ako savlada Stosurovu, stvari će se samo iskomplikovati – sledeća rivalka je Serena Vilijems, najbolja teniserka sveta koja je ovde u poteri za 18. gren slem peharom.

S druge strane, Đokoviću je sklonjena jedna od potencijalno najopasnijih mina u prvom delu turnira – Letonac Gulbis je eliminisan od Amerikanca Kverija. To znači da će Đokoviću trijumf protiv Istomina doneti dvoboj sa Kverijem ili Italijanom Fonjinijem, što sigurno nisu protivnici od kojih bi četvorostruki šampion mogao da izgubi pod uobičajenim okolnostima.

----------------------------------------------

Novak Đoković

ime i prezime

Denis Istomin

22. 5. 1987

datum rođenja

7. 9. 1986.

Beograd

mesto rođenja

Orenburg

Monte Karlo

prebivalište

Moskva

1,88 m

visina

1,88 m

80 kg

težina

88 kg

41

broj titula

0

6 titula

grend slem uspeh

2 osmine finala

58.134.445 $

zarada

2.914.991 $

2

ATP rejting

49

1

najbolji rejting

33

3

međusobni odnos

0

Ana Ivanović

ime i prezime

Samanta Stosur

6. 11. 1987.

datum rođenja

30. 3. 1984.

Beograd

mesto rođenja

Gold Koust

Bazel

prebivalište

Brizbejn

1,84 m

visina

1,75 m

69 kg

težina

68 kg

12

broj titula

5

1 titula

grend slem uspeh

1 titula

10.821.517 $

zarada

13.059.439 $

14

VTA rejting

17

1

najbolji rejting

4

3

međusobni odnos

4

Vojin Veličković

objavljeno: 16.01.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Pakao tačno u podne

Izvor: Politika, 17.Jan.2014, 14:47

Novak Đoković i Ana Ivanović na vrućini trenirali za današnje mečeve trećeg kola: u 9 č po našem vremenu Ivanović – Stosur, sledi Đoković – Istomin..Od izveštača „Žurnala”..Melburn – Jedan sat u sauni i beg u hladovinu. Tako su proveli treninge i Novak Đoković i Ana Ivanović....

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.