PRILIKA ZA NOVI REKORD: Novak će u Rimu imati šansu da uradi nešto što niko nikada nije uspeo

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 17:02

PRILIKA ZA NOVI REKORD: Novak će u Rimu imati šansu da uradi nešto što niko nikada nije uspeo

Šansa da ponovo ispiše nove stranice povesti.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković imaće jedinstvenu priliku naredne nedelje u na Mastersu u imu da obori još jedan rekord u belom sportu.

Naime, reč je o broju plasmana u četvrtfinale na jednom turniru serije 1000. Đoković je tokom cele karijere bio veoma uspešan na turniru u Rimu, jer je na terenima kompleksa Foro Italiko čak 16 puta bio u četvrtfinalu!

Zapravo, Novak deli rekord sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rafaelom Nadalom, koji je po 16 četvrtfinala imao na čak tri turnira Serije 1.000, takođe u Rimu, kao i u Monte Karlu i Madridu.

Ipak, Nadal neće učestvovati ove godine, jer je u petak objavio da fizički nije spreman. To znači da će Novak, ako se ponovo plasira u četvrtfinale, postati rekorder, jer niko do sada nije imao 17 četvrtfinala na jednom mastersu.

Novak je titulu u Rimu osvajao 2008, 2011, 2014, 2015, 2020. i 2022. godine i na ovom turniru ima skor od 64-10. Masters u Rimu na programu je od 10. do 21. maja.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Maria, ćerka Pepa Gvardiole
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.