On je šokirao Novaka: Veseli “mazohista“ koji voli Slaviju, hokej i BMW

Izvor: MozzartSport.com, 13.Apr.2016, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On je šokirao Novaka: Veseli “mazohista“ koji voli Slaviju, hokej i BMW

Čeh koji je dobio Đokovića u Monte Karlu bivši je juniorski šampion Australijan opena, a postao je profesionalac pre sedam godina

Senzacija u Monte Karlu – Tako su gotovo svi svetski mediji započeli izveštaje sa meča drugog kola turnira u Monte Karlu gde je za širu javnost malo poznati Čeh Jirži Veseli eliminisao najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića. I nije prošao verovatno ni minut, a društvene mreže su eksplodirale, a ljudi su počeli >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da se pitaju ko je mladi Čeh koji je apsolutnom vladaru svetskog tenisa naneo tek drugi poraz u ovoj sezoni?

Ovaj levoruki momak ima 22 godine, rođen je 10. jula u Pribramu za one koje prate tenis detaljnije, poznat je od 2011. kada je osvojio dve titule, u singlu i dublu na Australijan openu. Međutim, kao i mnogo supertalentovani klinci, na prelazu u profesionalne nije se baš najbolje snašao među velikim momcima. Do sada mu je najbolji plasman bio  35. mesto, a trenutno zauzima 55. poziciju na ATP rang listi.

Nije to rezultat kojem se kao talentovani junior nadao momak čiji idol u detinjstvu je bio legendarni američki ćelavko Andre Agasi. Čak se jedno vreme i šišao kao on.

“Imam još negde sačuvane te fotografije. Možda sam imao tri milimetra kose. Smešno je, ali imao sam samo 10 godina. Mama me je obrijala mašinicom, doduše samo jednom jer je rekla da ružno izgledam“, naveo je Veseli u jednom intervjuu češkim medijima.

Ove godine, zaključno sa današnjim trijumfom nad Đokovićem, češki teniser zabeležio je samo sedam pobeda. Zbog toga je i njegov trijumf nad Đokovićem odjeknuo kao bomba, pogotovo što je postao prvi igrač van prvih 50 na ATP listi  koji je dobio Đokovića u poslednjih šest godina. Prethodno je to pošlo za rukom Belgijancu Gzavijeu Malisu 2010. godine na londonskom Kvinsu.

Ipak, možda mu ova pobeda nad Đokovićem konačno otvori vrata blistave karijere koju su mu predviđali češki, ali i inostrani stručnjaci.

Nije, međutim, Veselom samo tenis u glavi, a možda je i to razlog, uz povremene povrede, njegovog nešto sporijeg uspona.

Veseli po sopstvenom priznanju, kao i svi Česi, obožava hokej, ali i fudbal. Od malih nogu je navijač praške Slavije, a pre nekoliko godina na zanimljiv način je objasnio kako izgleda podržavati taj klub.

“Navijam za Slaviju, a ponekad to liči na čist mazohizam. Ne ide nam baš poslednjih godina“, rekao je Veseli koji voli i automobile, a trenutno vozi BMW.

Jedna od njegovih pasija je i golf, jer, kako je naveo, zelenilo umiruje i opušta, a to je potrebno svakom profesionalnom sportisti. Upravo mu je mirnoća donela istorijsku pobedu nad Đokovićem, a rival u trećem kolu biće mu bolji iz duela Gaela Monfisa i Paola Lorencija.

Sada će doduše verovatno imati manje vremena za stvari van terena, pogotovo ako dogura do završnice mastersa u Monte Karlu.

A to što je fokusiran, prema sopstvenim rečima je zasluga i devojke Denise koju je upoznao kao konobaricu u jednom restoranu u Prostejovu, gde živi.Ako mu je Agasi bio najveći idol u tenisu, onda je to od čeških igrača to Tomas Berdih, a od decembra je počeo da radi sa njegovim bivšim trenerom Tomasom Krupom.

Rad sa njim izgleda da polako počinje da daje rezultate, ali da bi Veseli stao uz rame istinskih čeških teniskih velikana moraće da igra u kontinuitetu dobro protiv najjačih rivala na najvećim turnirima. Pobeda nad najboljim igračem sveta sigurno predstavlja veliki korak u tom smeru, ali istorija svetskog tenisa puna je primera talenata koji nikada nisu zasvetlili punim sjajem.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   BMW

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.