OBRADOVIĆ ZA KURIR: Novak skoro savršen, Ana može sa Serenom

Izvor: Kurir, 17.Jan.2014, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBRADOVIĆ ZA KURIR: Novak skoro savršen, Ana može sa Serenom

Niko na turniru nema koncentraciju kao Đoković, a raduje me što u igri Ane Ivanović vidim sposobnost da se i kada ima negativan rezultat vrati u meč i pobedi, kaže selektor srpskih tenisera

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović u eksluzivnom komentaru dešavanja na Australijan openu za Kurir sport, kaže da je zadovoljan ne samo pobedama već iznad svega načinom na koji su do njih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stigli Ana Ivanović protiv Samante Stosur i Novak Đoković u duelu sa Denisom Istominom.

„Iako Istomin nije nimalo lako niti neiskusan protivnik Đoković je odigrao skoro savršen meč, posebno u prva dva seta.  Novak je maksimalno skoncentrisan na meč i ne želi da mu se desi ono što se zbilo Huanu Martinu Del Potru, i mislim da od svih favorita na turnur Nole najlakše dobija mečeve.

Gledao sam mnogo šampiona i prvih igrača sveta, ali niko od njih nije imao koncentraciju kao Novak. On nema uspona i padova, a što je još zanimljivije on je takav i na treningu. Još od juniorskih dana znao je da sluša i da odmah primenjuje ono što mu se savetuje. Naravno nije bio perfektan kao danas, ali je tome težio.

Ana Ivanović definitivno pokazuje veliki napredak u igri, a posebno me raduje što sam primetio da sada ima snage da se vrati u meč. Tako je i danas kada je posle kiše i povratka na teren izgubila set uspela da nađe način da pobedi i izbori šansu za duel sa Serenom Vilijams, koja će imati mnogo muke da savlada Srpkinju.

Veliki problem svim igračima su uslovi u kojima se igra i zato i ne čudi što se teniserke i teniseri posle mečeva kupaju u ledu.  Time se spušta temperatura tela, koje je zbog vrućine i same igre, bilo izloženo naporima, a istovremeno se na najkraći način vrši oporavak. U tom procesu, najteže je ući u tu kadu, jer to je užasan šok za telo i nije svako u stanju da ga podnese. Zato se neko kupa u ledenoj vodi, a neko se zatrpava kesama leda“, kaže Obradović.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Ana Ivanović

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

OBRADOVIĆ ZA KURIR: Novak skoro savršen, Ana može sa Serenom

Izvor: Dzungla.org, 17.Jan.2014

Niko na turniru nema koncentraciju kao Đoković, a raduje me što u igri Ane Ivanović vidim sposobnost da se i kada ima negativan rezultat vrati u meč i pobedi, kaže selektor srpskih tenisera OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.