Novak veličanstveni

Izvor: RTS, 04.Sep.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak veličanstveni

Još jedna prepreka je savladana. Najbolji teniser sveta Novak Đoković saladao je u trećem kolu Otvorenog prvenstva Amerike Rusa Nikolaja Davidenka sa 3:0. Ovom pobedom Novak se plasirao u osminu finala. Naredni protivnik našeg tenisera je Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov.

Odlična tenis. Fantastična igra Našeg tenisera. Novak naterao Davidenka da potroši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i zadnji atom snage. Rus pružio veliki otpor, ali na kraju je morao da položi oružje pred Đokovićem.

Novak već u četvrtom gemu stiže do brejka prednosti, a potom i do vođstva od 4:1. Rus se ne predaje, uspeva da vrati brejk i smanji na 4:3. Đoković pojačava i pravi novi brejk, koji potom materijalizje za 6:3 u prvom setu.

Drugi set doneo leveliku borbu. Davidenko se nije predavao posle gubitka seta. Đoković napada servis protivnika, ne koristi nekoliko brejk šansi. Rus uzvraća, ali i on ne dolazi do brejka prednosti. Naš eniser lomi otpor protivnika tek u sedmom gemu, tada stiže do brejka za 4:3. Potom rutinski privodi set kraju, 6:4.

U Nastavku Davidenko posusastaje, polako gubi snagu i njegov otpor je sve slabiji. Novak nastavlja sa fantastičnom igrom. NA startu trećeg seta pravi brejk bez izgubljenog poena. Đoković nastavlja da melje protivnika i uz još jedan brejk ima prednost od 4:1. Protivnik je na kolenima. Novak lagano privodi meč kraju za konačnih 6:2 u trećem setu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.