Novak se mučio i pronašao put do pobede

Izvor: N1 televizija, 14.Okt.2016, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak se mučio i pronašao put do pobede

Novak Đoković pobedio je Mišu Zvereva sa 3:6, 7:6 (7-4), 6:3 u četvrtfinalu turnira iz Masters 1000 serije u Šangaju. Novaka će u borbi za finale čekati Roberto Bautista Agut, koji je savladao Žo-Vilfreda Congu sa 6:3, 6:4.

Novak u dobrom delu meča nije bio na svom maksimumu, koncentracija mu je lelujala, ali je na kraju ipak uspeo da se izbori sa 110. igračem sveta, njegovim nezgodnim servisima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i slajsom.

U drugom gemu Đoković je propustio dve brejk lopte, zatim je u narednom gemu dozvolio brejk, a onda je Zverev zaigrao sa više samopouzdanja – izlazio je na mrežu, odlično servirao, spasao je dve brejk lopte u poslednjem gemu i osvojio prvi set sa 6:3.

Senzacija nije delovala daleko kada je Zverev početkom drugog seta napravio brejk i poveo sa 2:0, ali Đoković se borio uprkos tome što je bilo jasno da nije baš siguran u svoje udarce.

Uspeo je ipak Novak da preokrene, poveo je sa 4:3 uz prednost brejka, ali je momentalno dozvolio ribrejk.

Siguran je bio Đoković u dva navrata u kojima je servirao za ostanak u meču, a sjajnim lobom je započeo taj brejk i poveo sa 4:0.

Uspeo je Zverev da se vrati na 5:4, ali se Novak presabrao i odigrao dva staložena poena za izjednačenje u setovima.

Usledio je očekivani pad iskusnog Nemca, Đoković je poveo sa 3:0, a poslednju šansu za povratak u meč Zverev je imao na 3:1 – tada je Novak na brejk lopti sjajno odservirao i završio poen forhendom.

Do kraja meča nije bilo problema i Đoković je nastavio put ka četvrtoj tituli u Šangaju.

Novak je meč završio sa 45 vinera i 37 grešaka, dok je Zverev upisao 30 direktnih poena i 21 grešku.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.