Novak rutinski do pobede

Izvor: Danas, 21.Jan.2016, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak rutinski do pobede

Beograd - Najbolji teniser sveta Novak Đoković rutinski je preskočio i drugu prepreku na putu odbrane titule na Australijan openu, a nakon debitanta iz Južne Koreje većih problema nije bilo ni protiv novajlije iz Francuske Kventina Alisa, koji je napustio Melburn porazom sa 3:0 (6:1, 6:2, 7:6). Naredni protivnik prvog reketa planete biće daleko iskusniji Italijan Andreas Sepi, koji je takođe bez izgubljenog seta savladao Denisa Kudlu iz SAD.

Zato je treći set >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << doneo potpuno drugačiju sliku. Da li zato što je Novak spustio ritam ili zato što je Alis krenuo na sve ili ništa, tek Francuz je oduzeo servis prvom reketu sveta i poveo sa 2:0. Međutim, to je bilo kratkog daha pa je Đoković izjednačio na 2:2, ali nije uspeo da slomi otpor i duh mladog protivnika. Takva slika na terenu kulminirala je tajbrejkom, ali je srpski teniser u igri do sedam poena lako nametnuo svoj ritam i priveo susret kraju za nešto više od 100 minuta igre.

- Bio je sjajan u trećem setu, zaslužio je aplauze. Igrao je mudro, a ja sam se trudio da sačuvam mir i to se isplatilo. U svakom slučaju bio sam bolji nego u prvom kolu - pohvalio je protivnikovu i svoju igru Novak Đoković.

Ana i Jelena igrale noćas, Viktor pred zoru

Troje tenisera iz Srbije izlazilo je na terene u Melburnu u noći između srede i četvrtka. Ana Ivanović je otvorila program na Rod Lejver areni protiv Letonke Anastasije Sevastove, Jelena Janković je nešto zatim igrala protiv Nemice Laure Sigemund, dok je Viktor Troicki pred zoru odmerio snage sa Amerikancem Timom Smičekom.

Lajović stao u maratonu

Nakon što je Viktor Troicki igrao u pet setova, ista sudbina je zadesila i Dušana Lajovića u 2. kolu Australijan opena, s tim da je on na kraju poražen od Roberta Bautiste Aguta (4:6, 6:2, 4:6, 6:2, 6:1). Naš teniser se osim protiv Španca borio i sa umorom, grčevima, ali i povredom Ahilove tetive, što se videlo u četvrtom i petom setu i odrazilo na konačan rezultat.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.