Novak rutinski do četvrtfinala

Izvor: B92, 25.Mar.2014, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak rutinski do četvrtfinala

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Majamiju pobedivši Tomija Robreda sa 6:3, 7:5.

Srpski teniser napravio je po brejk u oba seta i tako ostvario šesti trijumf u isto toliko međusobnih duela sa Špancem.

Đoković je odigrao izuzetno kvalitetan meč, videlo se da mu je forma u usponu, a jedino je ispod njegovog nivoa bio ritern.

U borbi za polufinale Đoković će igrati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa pobednikom duela Conga – Mari.

Tok meča:

Novak je počeo duel sigurnim servis gemovima, a prvi put je servis rivala ugrozio u četvrtom gemu. Odličnim riternima stigao je do dve vezane bvrejka i već prvu je pretvorio u 3-1. U narednom gemu Novak je neočekivano dopustio Robredu da od 40:15 stigne do brejk šanse, ali se na vreme konsolidovao (4:1).

to je bila i jedina realna prilika koju je Robredo imao u prvom setu. U nastavku se Novak skoncentrisao na svoje servise i bez većih problema je stigao do 1-0 u setovima (6:3) posle 32 minuta.

Početkom drugog seta Robredo je zaigrao nešto agresivnije, a Đoković je priliku da napadne servis Španca imao u drugom gemu kada je napravio nesvakidašnji fer-plej potez.

Nije uspevao Novak da stigne do brejk šanse u drugom setu, mučio se sa motivisanim Robredom koji je u osmokm gemu prvi vođstvu od 4:3 imao 0:30 na servis srpskog tenisera. Novak se iz neprijatne situacije izvukao dobivši četiri vezana poena i izjednačio je na 4:4.

Novak je igrao veoma dobro kompletan meč protiv Robreda, ali falio mu je odličan ritern. U 11. gemu i to se promenilo, nekoliko izuzetno jakih servisa Robreda vratio je na osnovnu liniju, izborio se za dve vezane brejk šanse i prvu pretvorio u 6:5. U 12. gemu nije bilo problema, pa je posle 82 minuta Đoković prošao u četvrtinale.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kiša odložila meč Đokovića

Izvor: Radio 021, 25.Mar.2014

Kiša koja pada na Floridi odložila je duel osmine finala na Mastersu u Majamiju između Novaka Đokovića i Tomija Robreda.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.