Novak protiv Čilića u četvrtfinalu Pariza

Izvor: RTS, 02.Nov.2018, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak protiv Čilića u četvrtfinalu Pariza

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u četvrtfinalu turnira u Parizu sastaje se sa hrvatskim teniserom Marinom Čilićem. Meč počinje u 19.30, možete ga pratiti u direktnom prenosu na Drugom programu RTS-a, strim je na RTS >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Planeti, a tok na našem portalu.
Posle dve godine Novak se vraća na prvo mesto ATP liste, prethodni meč koji je odigrao kao broj jedan bio je baš protiv tenisera iz Međugorja.

Marin Čilić izgubio je prvih 15 susreta sa Đokovićem, tu crnu seriju prekinuo je baš u pariskom četvrtfinalu 2016. i tako doprineo Novakovom silasku sa prve pozicije, do kojeg je došlo zbog Marijevog ulaska u finale turnira u Gradu svetlosti.
Od tada su se sastali još dva puta, Hrvat je u junu pobedio u tesnom finalu londonskog Kvinsa, što mu je i jedina ovogodišnja titula, a Đoković mu se revanširao dva meseca kasnije u polufinalu Sinsinatija, takođe u tri seta. 
Čilić je osigurao treći uzastopni nastup na završnom turniru u londonskoj O2 areni, ali mu je forma u padu, pa je trenutno sedmoplasirani na ATP listi, a krajem januara bio je na 3. mestu, posle finala Otvorenog prvenstva Australije.
Pokušaće da u velikom stilu i okonča godinu, jer ga čeka finale Dejvis kupa sa Francuzima u Lilu, a pre tri godine bio je tragičar finala sa Argentincima, jer je vodio sa 2:0 i brejkom prednosti u trećem setu protiv Del Potra i ipak ispustio šampionski poen.
Đoković je već poznat po spektakularnim rezultatima u poslednjem mesecu sezone. On je čak tri godine zaredom osvajao i pariski i londonski turnir, od 2013. do 2015. Sada je njegova serija počela već u Sinsinatiju, dobio je 20 mečeva u nizu, a oborio je i lični rekord od 30 uzastopno osvojenih setova. Doduše, ovaj poslednji je trajao samo tri gema, jer mu je Džumhur predao zbog povrede leđa, ali ATP je već zvanično saopštio da je Novak poboljšao svoj rekord koji je pre tri godine napravio u istom periodu sezone, dakle od Njujorka, preko azijske turneje, do Pariza.
On će preuzeti prvu poziciju od Nadala, ali mu je cilj da stekne što veću zalihu pred odlazak u London, jer silno želi da ovu turbulentnu godinu završi kao najbolji na svetu i napravi nezabeležen podvig, imajući u vidu da je pre pet meseci bio na 22. mestu.
Meč Novaka Đokovića i Marina Čilića počinje u 19 sati i 30 minuta, direktan prenos je na Drugom programu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak na Čilića, Federer sa Nišikorijem " koja je satnica u Parizu?

Izvor: B92, 02.Nov.2018

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, od 19.30 sastaje se sa Marinom Čilićem u četvrtfinalu Mastersa u Parizu...Srpski igrač do borbe za polufinale došao je pobedama nad Žaom Sousom i Damirom Džumhurom, koji mu je nažalost predao meč u osmini finala...Sa druge strane Čilić je imao nešto...

Nastavak na B92...

Novak bolji od Čilića, u polufinalu protiv Federera

Izvor: RTS, 02.Nov.2018

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Hrvata Marina Čilića sa 2:1 u setovima (4:6, 6:2, 6:3) i plasirao se u polufinale turnira u Parizu. Protivnik u borbi za finale biće mu Rodžer Federer (subota 16.30, RTS1). ...

Nastavak na RTS...

Novak preokretom do polufinala Pariza!

Izvor: N1 televizija, 02.Nov.2018

Srpski teniser Novak Đoković pobedom protiv Hrvata Marina Čilića 4:6, 6:2, 6:3 plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu. U borbi za mesto u finalu sastaće se sa Rodžerom Federerom ili Keijem Nišikorijem...Srbin je 16. put u karijeri savladao Čilića posle dva časa i 9 minuta iako nije briljirao....

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.