Izvor: RTS, 01.Jun.2022, 01:41

Novak propustio priliku da sustigne Nadala, Španac potvrdio da je "kralj pariske šljake"

Rafael Nadal nastavlja pohod na 14. trofej na Rolan Garosu, pošto je u četvrtfinalnom duelu savladao Novaka Đokovića sa 3:1 (6:2, 4:6, 6:2, 7:6). Španac pokazao da je istinski vladar pariske šljake, za plasman u novo finale Kupa musketara boriće se protiv Aleksandera Zvereva.
Još jedan epski duel, 59. međusobni, odigrali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su Novak Đoković i Rafael Nadal, a Španac je posle više od četiri sata na terenu "Filip Šatrije" došao do velike pobede i plasmana u polufinale Rolan Garosa.

Dva najbolja tenisera u istoriji počeli su duel u maju, završili u junu, a "bik sa Majorke" dokazao je još jednom da je najbolji igrač u istoriji Kupa musketara, gde se bori za 14. trofej u karijeri.
Novak Đoković je, uz ozbiljne padove u igri, odigrao solidan meč, što nije bilo dovoljno da se savlada raspoloženi i motivisani Nadal.
Istovremeno, srpski teniser je propustio priliku da eliminiše velikog rivala i dođe u priliku da se sa njim izjednači po broju osvojenih grend slem titula (21-20).
Prvi put u istoriji meč su igrala dvojica tenisera koji imaju bar po 20 osvojenih grend slemova, dvojica tenisera koja u karijeri imaju po 1.000 ATP pobeda, ali i dvojica igrača koji su ostvarili po 300 pobeda na grend slem turnirima.
Nadal je bolje ušao u meč, napravio brejk već na samom startu, kasnije još jednom oduzeo servis najboljem teniseru sveta i prvi set rešio u svoju korist 6:2.
Španac je i u drugom setu napravio dva brza brejka, poveo 3:0, ali je onda udledio veliki preokret srpskog šampiona, koji je osvojio šest od narednih sedam gemova i došao do izjednačenja u setovima - 6:4.
Treći set bio je preslikan prvi, čak je i raspored osvojenih gemova bio identičan. Nadal je iskoristio novi pad u Novakovoj igri i sa 6:2 došao do prednosti u setovima.

Đoković je oduzeo servis protivniku već na startu četvrtog seta i delovalo je kao da mirno privodi taj deo igre kraju. Novak je servirao za set i izjednačenje, imao dve set lopte, ali je dozvolio Nadalu da mu oduzme taj servis gem i dođe do taj-brejka.
Španac je furiozno odigrao odlučujući i, ispostaviće se, poslednji gem na meču, i poveo 6:1. Novak je spasao tri meč lopte protivnika, ali ne i četvrtu, pa je Nadal došao do zaslužene pobede.
Đoković i dalje ima prednost u međusobnim duelima (30-29), ali je Nadal povisio prednost kada su mečevi na Rolan Garosu u pitanju (8-2).
Takođe, Nadal će imati priliku da napravi dva grend slema prednosti u odnosu na Đokovića i Federera, a prvi naredni rival biće Aleksander Zverev, koji je eliminisao Karlosa Alkaraza.
Rolan Garos se igra za nagradni fond od 43,6 miliona evra, a titulu je branio najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.