Novak na Paklenim ostrvima

Izvor: Večernje novosti, 16.Jul.2013, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak na Paklenim ostrvima

SUPER-gumenjak na kom je pisalo "stider esser" uplovio je u hvarsku luku, a među desetoro momaka na brodu bio je i najbolji teniser sveta Novak Đoković. Naš šampion je nastavio da se odmora na jadranskom primorju, a da atmosfera bude na sjajnom nivou brinu se i Noletovi najbolji drugari, sa kojima je krenuo u plovidbu iz Tivta pre nekoliko dana.Vesela ekipa u utorak je obišla Paklena ostrva, udaljena nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << stotina metara južno od grada Hvara, koja su naziv dobila prema paklini, vrsti borove smole, korištene u brodogradnji. Prema lokalnom dijalektu, grupa malih "otoka" naziva se i "Paklina", mada sam naziv nema veze ni sa kakvim paklom.Gumeni gliser je prošao i preko talasa nadomak Travne, Paržanja, Borovca i Svetog Klementa, ostrva na kom se nalazi i čuvena plaža Palmižana, koju okružuje gusta borova šuma i mnoštvo mirisnog bilja.Hrvatski mediji, koji u stopu prate kretanje srpskog šampiona po Jadranu, navode i da bi Đoković mogao da otplovi na kratko i do Brača, obiđe plažu u Bolu, zatim do Visa, Vele Luke na Korčuli i drugih atrakcija ovog dela hrvatskog primorja.Novak je odmor započeo u Beogradu, gde je gledao meč brata Marka na fjučersu, potom je obišao crkvu na Oplencu, i krajolike Šumadije, da bi odatle stigao i do Tivta i Boke Kotorske. Iz Crne Gore zaputio se u Dubrovnik, prošetao je Stradunom i Starim gradom, pa se vratio na brod i nastavio plovidbu ka severu Jadrana. JELENA POMAŽE SRPSKOJ DECIDOK se Novak odmara na Hvaru i jadranskom primorju, njegova lepša polovina Jelena Ristić vredno radi da bi pomogla srpskim mališanima. Direktorka Fondacije "Novak Đoković" na svom tviter profilu objavila je fotografiju kombija, koji će prevoziti igračke i knjige za romsku decu iz ruralnih područja u našoj zemlji, i barem na trenutak ulepšati detinjstvo. "Biblioteka igračaka" je prvo stigla u okolinu Kragujevca, ali će doći i do dece u drugim sredinama u narednom periodu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak na Paklenim ostrvima

Izvor: CrveniTepih.com, 16.Jul.2013

Super-gumenjak na kom je pisalo “stider esser” uplovio je u hvarsku luku, a među desetoro momaka na brodu bio je i najbolji teniser sveta Novak Đoković. Naš šampion je nastavio da se odmora na jadranskom primorju, a da atmosfera bude na sjajnom nivou brinu se i Noletovi najbolji drugari, sa...

Nastavak na CrveniTepih.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.