Novak je u neverovatnoj poziciji

Izvor: B92, 25.Avg.2023, 21:18

"Novak je u neverovatnoj poziciji"

Džon Mekinro, bivši broj jedan svetskog tenisa, ubeđen je da Novak Đoković može da ispiše novu istoriju na US Openu.

Srpski teniser ne samo da ima izazov u vidu da "otme" titulu Karlosu Alkarasu, već i da izjednači rekord Margaret Kort od 24 grend slema.

Da je ozbiljno fokusiran na cilj pokazao je trijumf u prošlu nedelju u Sinsinatiju, gde je posle sjajnog finala porazio tenisera iz Španije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Novak je u neverovatnoj poziciji. Uvek je to neki miks stvari kada pričamo o muškom i ženskom tenisu. Različito je jer je on uvek više gledao da bude ispred Rafaela Nadala i Rodžera Federera nego Margaret Kort. Ipak, siguran sam da kada ljudi to već pominju, to postaje nešto što osećate da je dostižno i poželjno jer on je taj koji želi da postavlja rekorde", kaže Mekinro.

Amerikanac je mišljenja da Novak može da osvoji još koju titulu pre završetka karijere.

"Do sada se nosio sjajno. Činjenica da je prestigao Nadala i Federera je zadivljujuća i po tome kako izgleda sada, deluje da će osvojiti veći broj slemova. Imam osećaj da bi mogao da na ovom nivou igra još dve, tri, četiri godine. Sjajno je ovo što gledamo, on i Alkaras su dva momka koji bi po svim prognozama verlo verovatno mogli da budu pobednici ovde", dodao je Mekinro.

Na pitanje zašto Novak ima "samo" tri US Opena u poređenju da deset pehara iz Melburna, Mekinro nije imao potpun odgovor.

"Ne znam kako da odgovorim na to. Mislim, tri titule nisu tako loše. I bio je u mnogo finala, tako da neće imati problema zbog toga. Osvojio je 23, tako da nešto radi bolje od bilo koga drugog", zaključio je osvajač sedam grend slem titula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.