Novak je najmotivisaniji, dominiraće i naredne sezone

Izvor: B92, 14.Dec.2023, 13:55

"Novak je najmotivisaniji, dominiraće i naredne sezone"

Dmitrij Tursunov, bivši Dejvis kup reprezentativac Rusije, ubeđen je da će Novak Đoković nastaviti dominaciju i u 2024.

Tursunov, koji je nekada bio 20. na svetskoj listi, trenuto se bavi trenerskim pozivom, a u intervjuu za "Čempionat" rekao je zašto će Novaka biti teško zaustaviti i naredne sezone.

Đoković se trenutno priprema za narednu sezonu koju će početi u Australiji, gde je imao izuzetno mnogo uspeha u karijeri.

"Nije važno koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imate kandidata za vrh, sve dok je Novak u dobroj kondiciji biće teško pobediti ga. Posle svega, uz to što ima veliko iskustvo, on je i u veoma dobrom fizičkom stanju", smatra Tursunov.

Đoković je i sa 36 godina pokazao koliko je jak, ne samo na mentalnom nivou.

"On je i dalje fizički snažan. Veoma je teško neutralizovati ga na terenu. Možemo da kažemo da je Đoković definitivno najmotivisaniji među svim tim momcima. To možemo da vidimo mi sa strane. Možda ne možemo da razumemo, ali kada osoba posle pet setova u polufinalu odbije parče čokolade jer sadrži gluten, a rešio je da to ne jede, onda je jasno da postoji veoma ozbiljna samodisciplina sa kojom niko ne može da se takmiči", zaključio je Tursunov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.