Novak impresivno do polufinala

Izvor: B92, 28.Feb.2013, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak impresivno do polufinala

Prvi teniser sveta Novak Đoković igra četvrtfinalni meč ATP turnira klase 500 u Dubaiju sa Italijanom Andreasom Sepijem.

Prvi set Novak je dobio sa 6:0, u drugom je 5:2.

Prvi gem trajao je neočekivano dugo, punih osam minuta, a dobio ga je na svoj servis Novak. Od tog trenutka Đoković je bio potpuno superioran na terenu - do kraja seta izgubio je ukupno šest poena i za 24 minuta osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prvi set (6:0).

Đoković je igrao fenomenalno – kretao se izvrsno, igrao je agresivno, sa raširenim ramenima i Sepi nije pronalazio rešenje za mašinu u koju je ušao.

I drugi set Novak je počeo laganim gemom na svoj servis, a onda se Iralijan konačno upisao na semafor. Neverovatan je podatak da je to bio prvi gem Sepija na svoj servis u kojem je osvojio više poena.

Italijan je opustio ruku, napadao je duboko forhendima i, uprkos nekim Novakovim odličnim udarcima i brejk lopti, uspeo je da izjednači na 1:1.

Taj Sepijev gem bio je samo kratkotrajni bljesak – Italijan jednostavno nije mogao da izdrži tempo koji je Đoković nametnuo sa osnovne linije i u četvrtom gemu srpski teniser napravio je brejk,

Sepi je poslao bekhend u aut za brejk loptu, da bi zatim Novak još jednu lopticu smestio na liniju i iznudio novu grešku Italijana – 3:1.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.