Izvor: Luftika.rs, 19.Jan.2022, 19:10

Novak i Jelena Đoković kupili dansku kompaniju koja razvija lek za koronu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegova supruga Jelena kupili 80 odsto danske kompanije QuantBioRes koja razvija terapiju protiv kovida-19, potvrdio je generalni direktor kompanije za agenciju Rojters.
Naime, kako pišu regionalni mediji, pozivajući se na javno dostupna dokumenta, u junu 2020. u Danskoj je osnovana kompanija pod imenom “QuantBioRes A/S”.
Direktor firme Ivan Lončarević >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << potvrdio je da je investicija ostvarena u junu 2020. godine, ali je odbio da kaže kolika je bila njena vrednost, piše Rojters.
U ovoj farmaceutskoj kompaniji većinsko vlasništvo ima bračni par Đoković i to Novak 40,8 odsto i Jelena 39,2 odsto udela u deonicama.
Novak Djokovic has purchased 80% of Danish biotech firm QuantBioRes, aiming to develop a medical treatment against COVID-19, the company’s chief executive told Reuters https://t.co/XxHGtD0Ud2 pic.twitter.com/XrOzknZmHL
— Reuters (@Reuters) January 19, 2022

QuantBioRes zapošljava 11 istraživača u Danskoj, Australiji i Sloveniji, kaže Lončarević, koji naglašava da se razvija terapija, a ne vakcina.
Kompanija razvija peptid, koji sprečava da koronavirus zarazi ljudske ćelije, i očekuje da će započeti klinička testiranja u Velikoj Britaniji ovog leta, rekao je Lonačarević.
Đokovićev portparol nije odmah odgovorio na molbu za komentar, javlja Rojters, a prenosi N1.
Kako je Jelena Đoković ispala najpametnija u celom ludilu oko Novaka

Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJNOVIJE INFORMACIJE: Novak Đoković već dve godine pomaže da se pronađe lek protiv korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2022

Najbolji teniser sveta Novak Đoković deportovan je sramnom odlukom Saveznog suda Australije, pod lažnom optužbom da je ikona antivakserskog pokreta, kao i da on i njegova supruga Jelena ne veruju u nauku...Danas je, međutim, isplivala informacija da su Nole i Jelena još pre dve godine, kada je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.